0

С лед тържествената церемония за получаване на почетното звание утре в 10 ч. на Сцена 47 към Учебния театър известният македонски драматург Горан Стефановскигостът ще остане за неформален разговор с почитатели, а от 14.00 ч. ще изнесе майсторски клас за студенти, специалисти, журналисти.

След тържествената церемония за получаване на почетното звание утре в 10 ч. на Сцена 47 към Учебния театър известният македонски драматург Горан Стефановскигостът ще остане за неформален разговор с почитатели, а от 14.00 ч. ще изнесе майсторски клас за студенти, специалисти, журналисти.

Почетната научна степен Doctor honoris causa се присъжда за заслуги към развитието на световната наука, образование и култура. Стефановски е 20-ата знаменитост, която я получава от НАТФИЗ след Никита Михалков, Дейвид Линч, Едуард Олби, Карлос Саура, Иржи Менцел, Клаудия Кардинале и др. Македонецът е автор на над 30 пиеси, поставяни по света, сред които „Диво месо“, „Двойно дъно“, „Татуирани души“, „Черна дупка“. Последната под режисурата на проф. Иван Добчев ще се играе до края на сезона в театъра на НАТФИЗ.