Гонят ученици от онлайн часовете

Гонят ученици от онлайн часовете

Учениците могат да бъдат изгонени от виртуалната класна за определено време.

Отстраненият няма опция да се върне в часа за посочения от учителя срок. Тази възможност вече е официално въведена чрез електронния дневник, показа проверка на „Телеграф“. Администраторите на shkolo стартират и още опции за санкции, които ще лъсват в е-дневника. Това са наказанията, наложени според вътрешния правилник на училището: забележка, преместване в друга паралелка в същото училище, преместване в друго училище, преместване от дневна в самостоятелна форма на обучение. От февруари родителите вече могат да виждат изтритите оценки на децата си. 

Без промяна

Вчера от МОН обявиха, че няма да има промяна във вече одобрения график за пролетната ваканция на учениците. От 1-ви до 11-и клас тя ще бъде от 3 до 11 април. За дванадесетокласниците ваканцията ще е от 8 до 11 април. От Отрасловия съвет към МОН предложиха вместо дълга почивка в началото на април учениците да почиват 4 дни от 18 март, а след това пролетната им ваканция да се съчетае с почивните дни покрай Великден. След като предложението не се приема, и режимът на ротация остава същият. Випуските ще се сменят в четвъртък. От вчера присъствено в класните стаи влязоха децата от 6-и, 9-и и 12-и клас.

Гимназия мина дистанционно заради болни учители

Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ в Русе мина онлайн заради болни преподаватели. „Шестима души заболяха. Всички са с еднакви симптоми, но пробите на някои дадоха положителен резултат за коронавирус, на други – не. Имаме и една карантинирана паралелка заради заразен с COVID-19 ученик и прецених, че e добре временно да се прекрати присъствената форма на обучение“, обясни пред “Телеграф“ директорът на гимназията Диана Иванова. Онлайн обучението в гимназията ще продължи до 14 март. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.