Онлайн търговецът Ozone.bg придобива най-голямата верига магазини за видеоигри и гейминг аксесоари в страната Pulsar. Сделката е факт, след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) я е одобрила, става ясно от съобщение на сайта на регулатора.

Така Ozone.bg, който до момента продаваше единствено онлайн, ще притежава вече и добре разработени физически канали. Сумата по сделката не е ясна. Сайтът за онлайн търговия Ozone.bg работи през дружеството "Озон ентъртейнмънт", което има приходи от 15.7 млн. лв. за 2018 г., както и печалба от 218 000 лв. „Пулсар“ ЕООД извършва продажба на електроника (вкл. компютри, конзоли, монитори, аудио системи), компютърен софтуер (игри), компютърна периферия, аксесоари, дрехи, хоби продукти и играчки основно чрез магазинната си мрежа в страната, както и малка част (около 10%) чрез своя онлайн магазин на интернет страницата си www.pulsar.bg. Дружеството оперира търговски обекти в страната под марката „Пулсар” в София, Пловдив, Варна и Бургас.

По оборот веригата е сходна като мащаб с Ozone.bg – "Пулсар" отчита приходи от 9.95 млн. лв. за миналата година и 55 000 лв. печалба.

Основни конкуренти и на двете дружества са „Технополис България“ ЕАД, „Техномаркет България“ АД, „Данте Интернешънъл“ С.А. (emag.bg) и „Зора-М.М.С. и др. Съгласно установеното с решение на КЗК № 647/30.05.2019 г., през 2017 г. „Данте Интернешънъл“ С.А., което също като Ozone.bg извършва изцяло онлайн търговия, има пазарен дял между 5-10% при продажбата на електронни продукти. Според анализът на КЗК "Озон ентъртейнмънт" има пазарен дял около 5 на сто от електронни стоки, като регулаторът използва публикуваните от Националния статистически институт данни общо за онлайн и офлайн продажбите на дребно.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Осем от десет рестораньори са в сивия сектор

Близо 80 на сто от хранителните и увеселителните заведения избягват да плащат данъци, показват проверките на Националната агенция по приходите (НАП). Други рискови сектори са тези на горивата и на платформите за краткосрочно отдаване под наем на помещения. Това каза говорителят на ведомството Росен Бъчваров пред БНТ.

Половин милиард вложени в зона Божурище

Бизнес за повече от 530 милиона лева се развива в държавната индустриална зона в Божурище. Да развиват производства и складове са подписали договори 35 инвеститори с 1600 работници, става ясно от писмен отговор на икономическия министър Емил Караниколов на депутатски въпрос.

Kaufland откри петия си хипермаркет във Варна

Kaufland България откри петия си хипермаркет във Варна, с който обектите на веригата в страната са вече 60. С инвестиция от 33 млн. лв., асортимент от близо 15 000 продукта, от които 12 000 са хранителни стоки, и екип от 90 човека това е най-модерният хипермаркет Kaufland у нас.