0

Е дни от най-големите шампиони на България бяха днес на Градския стадион в Русе, за да подкрепят листата на ГЕРБ-СДС с водач министърът на младежта и спорта Красен Кралев, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Едни от най-големите шампиони на България бяха днес на Градския стадион в Русе, за да подкрепят листата на ГЕРБ-СДС с водач министърът на младежта и спорта Красен Кралев, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Това са президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев, Христо Марков – олимпийски шампион на троен скок, Петър Стойчев – носител на световната купа по плувен маратон 11 поредни години и Станислав Недков – Стъки – президент на Българската и Балканска федерации по смесени бойни изкуства лично пожелаха успех на силния отбор на ГЕРБ в Русе. Поздрави до всички присъстващи изпрати и Анелия Нунева, която повече от 12 години беше в световния елит на леката атлетика в бяганията на 100 и 200 метра.

„Щастлив съм, че точно на 13 март сме тук, защото преди една година точно на тази дата бях избран за Президент на Българската федерация по волейбол", заяви Любо Ганев. Той сподели, че познава Красен Кралев отдавна и го определи като човек, който казва нещо и го изпълнява.

"За да не съм голословен, ще ви кажа една новина, която и той още не знае. Буквално преди няколко дни Европейската волейболна конфедерация избра Красен Кралев за посланик на европейския волейбол пред всички европейски институции", заяви Любо Ганев.

Друг русенец - Петър Стойчев допълни, че спортната му кариера е започнала от този град, който много се е развил през годините. "Всички ние сме тук, за да подкрепим кандидатите на ГЕРБ-СДС с водач Красен Кралев", каза Петър Стойчев.

„Днес заставаме пред вас с лицата си, за да заявим, че ще работим за Русе и региона. Нашият отбор е силен и не се съмнявам в успеха ни, всеки ден виждаме доверието на хората", заяви Красен Кралев.

Той подчерта, че по време на правителствата на Борисов са били инвестирани над 500 млн. лв. в спортна инфраструктура в цялата страна. От тях 37 млн. лв. са инвестициите в спортни обекти в русенско, което превърна Министерството на младежта и спорта в един от най-големите инвеститори в Русенска област.

Досегашният спортен министър посочи, многофункционалната спортна зала, стадионът, тренировъчните съоръжения по волейбол, борба, бокс, лека атлетика, вдигане на тежести, които са били изградени.

"Имаме големи планове и за следващите 4 години", заяви Кралев и добави: "всяко едно съоръжение, което е дом на русенски спортен клуб, ще бъде реконструирано и модернизирано. Лично се ангажирам в града да има нов, голям и модерен плувен басейн".

Той подчерта, че визитната картичка на ГЕРБ в Русе и страната е направеното през годините. „Подхождам с огромна отговорност и огромна любов към Русе и към русенци, и ви гарантирам, че в мое лице ще намерите най-силния лобист за каузата "Русе-развит и модерен град", каза още Кралев.