Годишнина от Ньой изправи на крака общински съветници
2

Годишнина от Ньой изправи на крака общински съветници

С едноминутно мълчание  и ставане на крака общинските съветници от Стара Загора почетоха 101-а годишнина от подписването на договора между България и страните-победителки в Първата световна война от Антантата в кметството на парижкото предградие Ньой сюр Рен след прочитане на нарочна декларация от групата на ВМРО в местния парламент.

Текстът на декларацията, която припомни позорните и печални за държавата ни последствия от договора прочете най-младият от съветници, наскоро дипломиралият се в Търговската гимназия активист на воеводите Никола Чакалов. За разлика от предходни години, когато подобни, окачествявани като „партийни“  декларации са били приемани нееднозначно тази бе възприета единодушно и всички 43-а присъстващи в залата старейшини склониха глави.

Минути по-късно единодушието бе забравено и още при приемането на дневния ред се зародиха спорове, сред тях бе и точката за отпускането на еднократно финансова помощ на общинското ДКЦ-1 в размер на 80 000 лв за разкриването на Ковид кабинет. Оказа се, че до последно не е била представена пълна разбивка за начина, по който ще бъдат разходвани исканите средства. След разяснения от страна на председателя на постоянната комисия по здравоопазване доц. Емил Славов, че на този етап подобна „разбивка“ било невъзможно да се направи поради форсмажорността на обстоятелствата точката все пак влезе в дневния ред с болщшинство от гласовете на присъстващите.

Размерът на поисканата еднократна субсидия направи впечатление още по време на обсъжданията преди председателския съвет, тогава бе дадено обещание именно за детайлизирана справка. Съветници ще гласуват и субсидия в размер на 50 000 лв за Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Града на липите , която също е ангажирана с пандемичната обстяновка.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.