Глобяват фирмите ремонтирали пътя Ребърково-Лютидол-Ботевград

Глобяват фирмите ремонтирали пътя Ребърково-Лютидол-Ботевград

Регионална дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) - Софийска област, глобява участниците в ремонта на пътя Ребърково-Лютидол-Ботевград, съобщиха от пресцентъра на ДНСК.

На 9 юли РДНСК-Софийска област е проверила обекта. В участъка на територията на Софийска област от км 8+750 до км 33+040, е установено, че строежът се изпълнява без съставен протокол за откриване на строителна площадка и без заверена заповедна книга. Началникът на РДНСК-Софийска област е издал заповед за спиране на строителните и монтажни работи на строежа до отстраняване на пропуските. На имуществена санкция подлежат възложителят, изпълнителят и строителният надзор.

От РДНСК-Софийска област са съставени актове за установяване на административно нарушение срещу строителя - ДЗЗД "МБ ЛОТ - 2 - 2019" ("Европейски пътища" АД и "Водно строителство - Благоевград" АД) и срещу строителния надзор - ДЗЗД "МБ КОНСУЛТ" ("План Инвест Пловдив" ЕООД, "Контпас" ООД, "Ен Ар Консулт" ЕООД, "Строл - 1000" АД). Предстои издаване на акт за установяване на административно нарушение срещу възложителя, който е Агенция "Пътна инфраструктура".

По реда на Закона за административните нарушения и наказания ще бъдат издадени наказателни постановления на възложителя, строителя и строителния надзор с наложени имуществени санкции в размер от 1000 лв. до 10 000 лв.

След предприети действия от участниците в строителството в РДНСК-Софийска област е представена експертиза за извършените до момента строителни и монтажни работи, актове и протоколи и заверена заповедна книга. Началникът на РДНСК-Софийска област е издал заповед, с която от днес - 26 юли, е разрешено продължаване на строителните и монтажните работи поради отстраняване на установените нарушения.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА