Гледаме на 3D изчезнал преди 100 години папагал и метеорит от Марс

Гледаме на 3D изчезнал преди 100 години папагал и метеорит от Марс

Любителите на природата могат да направят 3D разходка в Националния природонаучен музей при БАН от днес. Така могат да видят изчезнал преди 100 години папагал.Любителите на природата могат да направят 3D разходка в Националния природонаучен музей при БАН от днес. Така могат да видят изчезнал преди 100 години папагал.

Онлайн посетителите могат да разгледат редки или изчезнали в България видове животни като тюлена монах, брадатия лешояд, малката дропла, сивия и моминия жерав, степната усойница и немската есетра. Националния прородонаучен музей е сред малкото музеи в света, в който се съхраняват експонати от изчезналия преди повече от 100 години каролински папагал и едни от последните чистокръвни зубри, срещани в природата.

На площ от 1800 кв. м са представени образци от биологичното и минералното разнообразие на Земята, две проби от Луната, както и образец от метеорит от Марс. Един от най-старите и емблематични експонати в музея е кафявата мечка медалист от Световното ловно изложение в Берлин през 1937. На сайта на Националния природонаучен музей при БАН може да направите 3D панорамна разходка и да разгледате експозицията отблизо.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.