0

Г ледачи на канабис изпревариха специализирана полицейска акция за незаконно притежание и търговия с наркотици на територията на град Крън, където малко след полунощ на 12 март униформени са проверили сигнал за наркооранжерия в къща на улица „Работническа“.

Гледачи на канабис изпревариха специализирана полицейска акция за незаконно притежание и търговия с наркотици на територията на град Крън, където малко след полунощ на 12 март униформени са проверили сигнал за наркооранжерия в къща на улица „Работническа“.

Жилището е собственост на възрастна жена, в приземни помещения са намерели оборудване за създаване оптимални условия на растенията. Те са били обаче прибрани малко преди да започне обиска, потвърди началникът на РУ „Полиция“ – Казанлък Христо Петров. Предполага се, че растенията са били отглеждани от родственици на собственичката, които живеели извън територията на областта.Създадените условия в мазето силно наподобявали оборудването , открито преди броени дни на улица „Никола Кавалов“ в близкото градче Шипка. Там в жилище, собственост на 32-годишния Петър Анастасов бяха намерени 600 саксии с канабис, растенията са били с височина от близо 1,5 м и предстояло да бъдат събрани и изсушени за продажба в дилърската мрежа на региона. Анастасов, който е криминално проявен, но няма досега осъждания е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Обискът  на улица „Работническа“ в Крън е част от мащабна полицейска акция на територията на няколко области.

Двама водачи от Стара Загора са били задържани по улиците на града след като с драг – тест е било установено, че шофират под влияние на наркотици: марихуана, амфети и метамфетамини. В Чирпан са арестувани 63-годишен местен жител и негов 43-годишен приятел, след като в лекия им автомобил „Фолксваген“ са открити 38,15 грама от т. нар. чай за пушене. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.3 от НК.