0

Я рослав Кюзлинк – главен диригент на операта в Прага, пристига в София с програма, уловила духа на чешката столица. Публиката ще чуе фрагменти от операта "Дон Жуан" на Моцарт и Седмата симфония на Антонин Дворжак на концерт на 7 февруари (четвъртък) от 19 ч. в зала „България“.

Ярослав Кюзлинк – главен диригент на операта в Прага, пристига в София с програма, уловила духа на чешката столица. Публиката ще чуе фрагменти от операта "Дон Жуан" на Моцарт и Седмата симфония на Антонин Дворжак на концерт на 7 февруари (четвъртък) от 19 ч. в зала „България“.

Маестро Кюзлинк за първи път ще работи със Софийската филхармония и е поредният голям европейски диригент, който гостува в юбилейния ѝ сезон. Заедно с оркестъра на сцената ще излязат солистите Марияна Панова, Мария Цветкова-Маджарова, Гиргина Гиргинова, Николай Моцов, Иво Йорданов, Гео Чобанов, Бисер Георгиев, Пламен Бейков. Те ще представят най-интересните моменти от гениалната опера на Моцарт "Дон Жуан", написана през 1787 г. специално за Прага.