Гимназисти влизат във фирми и решават казуси за ден

Гимназисти влизат във фирми и решават казуси за ден

Ученици от 11-и клас в София и Варна ще имат възможност да станат част от работната атмосфера, да наблюдават изпълнението на различни задачи и решаване на казуси, а в някои от тях ще се включат и сами.

Те ще могат да посетят различни компании и да упражняват мечтаните от тях професии в рамките на ден. Това ще се случи по проекта „Един ден в професията“, който е дело на агенция за образование в чужбина ЕДЛАНТА.

Целта на образователната инициатива е младежите да станат част от фирмения живот, влизайки в обувките на служителите, и да видят нагледно как дадена специалност се реализира в професионално поведение. Учениците ще се запознаят с професии като бизнес мениджър, архитект, журналист, дизайнер, маркетинг специалист, лекар, програмист и други. Участниците в проекта проявяват най-сериозен интерес към специалностите архитектура и бизнес мениджмънт, следвани от ИТ, медицина и  дизайн, споделят организаторите.

През май и юни учениците от елитни гимназии, сред които Първа английска гимназия, НПМГ, 73-то СУ "Владислав Граматик", 9-а ФЕГ, 22-ро СУ "Г. С. Раковски", Международна гимназия "Златарски" в София, както и МГ "Петър Берон", Първа езикова гимназия и ГПЧЕ "Йоан Екзарх" във Варна ще получат своето ранно кариерно ориентиране. Поради големия интерес от страна на младите хора консултантската къща планира да разшири обхвата на тази инициатива в бъдеще, като покани нови партньори и включи други училища от София и страната.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.