Гимназисти с виртуални срещи с желаната професия

Гимназисти с виртуални срещи с желаната професия

Виртуални срещи с бъдещите си професии ще имат гимназисти от 11-ти и 12-ти клас от цяла България в няколко дни през месец април. Така учениците ще се докоснат до различни сфери, за да разберат, коя им харесва.

Избраните професии в проекта „Един ден в професията“ на консултантска агенция за образование в чужбина ЕДЛАНТА са базирани на проучване сред ученици на елитни гимназии в страната. Сред най-желаните са човешки ресурси, интериорен дизайн, креативен бизнес, журналистика, туризъм, право, медицина, ветеринарна медицина и др. 

До началото извънредното положение в страната проектът се е провел в реална професионална среда в градовете София, Пловдив, Варна и Бургас. Учениците пробваха какво е да си родиоводещ, говорейки по микрофон, участваха в изготвянето на реален архитектурен проект, прекараха часове в рекламна агенция, в адвокатска кантора и много други.

В наложилите се онлайн обстоятелства децата ще имат същото пълноценно изживяване, задавайки въпроси на представители на различни бизнеси. Предстоят срещи с писател и журналист, интериорен дизайнер, експерти по право, нестопанско право и социално предприемачество, както и професионалисти в областта на човешките ресурси. Децата ще се запознаят с предизвикателствата и трудностите на професиите, с определени специфики на дадена работна сфера, с бъдещето на професиите и възможностите им за адаптиране в различни условия. Онлайн срещите ще се случват под формата на дискусия, така че бъдещите студенти да получат отговори на въпросите, които ги вълнуват при избора на специалност за професионалното им развитие.  

Онлайн вариантът на проекта „Един ден в професията” позволява в него да се включат ученици от цялата страна. Към момента за месец април участие са заявили ученици от София, Пловдив, Дупница, Варна, Бургас, Нови Искър, Стара Загора, Своге и гр. 

Датите за виртуалните посещения през април са обявени на страницата на ЕДЛАНТА, а регистрацията е безплатна след попълване на формата за участие: https://www.edlanta.com/blog/projects/edp-virtualni-poseshteniya

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.