Гимназия в Добрич ще учи електронно, затвориха АГ-отделението в Балчик

Гимназия в Добрич ще учи електронно, затвориха АГ-отделението в Балчик

Считано от утре – 09.11.20 г., всички ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Добрич преминават за две седмици на обучение в електронна среда. Това съобщи директорът на Регионална здравна инспекция и секретар на Областен координационен щаб към Областен съвет по здравеопазване д-р Светла Ангелова. Причините са констатираните положителни случаи на четирима преподаватели в начален етап и наложената карантина на учениците в два втори и един трети клас.

Временно е преустановена дейността на АГ-отделението в многопрофилната болница в Балчик, съобщи още д-р Ангелова, като допълни, че са установени положителни случаи на заразяване с COVID-19 на медицински персонал в отделението. Епидемиологичното проучване е извършено, контактните лица са поставени под карантина, предприети са дезинфекционни мерки в отделението. Пациентите се насочват и приемат в МБАЛ Добрич.

В област Добрич вече е въведен зелен коридор от 8:00 ч. до 10:00 ч. за пазаруване в търговски обекти - магазини, аптеки и други, на  лица над 60 г. Въведен е и зелен коридор при общопрактикуващите лекари за лица с остри респираторни заболявания и грипоподобни симптоми от 12:00 ч. до 13:00 ч. за работещите преди обед общопрактикуващи лекари и от 17:00 ч. до 18:00 ч. за работещите след обяд общопрактикуващи лекари. Преустановяват се посещенията в заведения за хранене и развлечения след 23:00 ч. На пазарите и тържищата трябва да бъде осигурена дистанция от 1,5 м между маси, сергии и щандове, а лицата, които работят или посещават тези места за търговия трябва да носят задължително защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата. Със заповед на директора на РЗИ се забранява провеждането на организираните обществени мероприятия на закрито за срок до 30.11.20 г. Въвежда се ограничаване на лицата, участващи в групови празненства до 30 души при строго спазване на противоепидемичните мерки до 30.11.20 г. Бизнесоператорите, както и ръководителите на лечебните заведения за първична извънболнична помощ да създадат организация, така че да не се образуват струпвания на хора и да има осигурена дистанция от 2 м на чакащи.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.