Гешев  се срещна с президента на Евроджъст

Гешев се срещна с президента на Евроджъст

Главният прокурор  Иван Гешев проведе работна среща с президента на Евроджъст Ладислав Хамран, съобщиха от прокуратурата.

Срещата е в рамките на 15-ия годишен Консултативен форум на главните прокурори от страните членки на Европейския съюз, който се проведе в Хага, Нидерландия.

Сред основните теми, които Гешев и Ладислав Хамран са обсъдили, са  сътрудничеството в борбата с организираната престъпност и корупцията, противодействието на тероризма, трафика на хора и нелегалната миграция.

Главният прокурор е подчертал отличната координация при провеждането на съвместни разследвания и приноса на Специализираната прокуратура в едни от значимите казуси за Евроджъст. В тази връзка е споделил с президента на Евроджъст, че “директната комуникация с представители на прокуратурите на ЕС, посредством Евроджъст, е „в основата на ефективната работа по разкриване и пресичане на престъпления”.

Ладислав Хамран от своя страна е дал висока оценка на работата на Националното бюро на България в Евроджъст и е подчертал приноса на българските прокурори за създаването на по-безопасна Европа чрез обединяване на трансграничните усилия при разследване на различни видове тежка организирана престъпност.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.