Гешев отличи прокурор от Габрово за висок професионализъм

Гешев отличи прокурор от Габрово за висок професионализъм

Прокурор Надежда Желева - и.ф.административен ръководител на Окръжна прокуратура-Габрово, бе поощрена от Главния прокурор на Република България с отличие - плакет „Прокуратура на Република България“ и грамота, съобщиха от прокуратурата.

Отличието е за постигнати отлични резултати в организацията на работа на Окръжна прокуратура-Габрово и за проявен висок професионализъм и безупречно изпълнение на служебните задължения по възложените преписки и дела.

Отличието е по предложение на г-жа Таня Недкова - административен ръководител, апелативен прокурор на Апелативна прокуратура-Велико Търново.

Прокурор Желева е завършила Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и е с над 25 години магистратски стаж. Професионалната ѝ кариера започва на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура-Габрово.

Тя е заемала и длъжностите „прокурор“ и „заместник административен ръководител“ на Районна прокуратура-Габрово, след което „прокурор“ и „заместник окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура-Габрово.

От 18 март 2015 г. до 18 март 2020 г. прокурор Желева е административен ръководител на Окръжна прокуратура-Габрово, след което и до настоящия момент изпълнява функциите на административен ръководител на Габровска окръжна прокуратура.

Отличие получи и Димитър Лещаков

- прокурор в Апелативна прокуратура-Велико Търново. Той бе поощрен с плакет „Прокуратура на Република България“ и грамота за проявен висок професионализъм и безупречно изпълнение на служебните си задължения.

Отличието е по предложение на Таня Недкова - административен ръководител и апелативен прокурор на Апелативна прокуратура-Велико Търново.

В кариерното си развитие господин Лещаков е бил следовател, прокурор и районен прокурор в Районна прокуратура-Свищов и прокурор в Окръжна прокуратура-Велико Търново.

От 2005 г. е прокурор в Апелативна прокуратура и е с ранг „Прокурор във ВКП и ВАП“. Той има над 25 години юридически стаж в съдебната система.

Отличието бе връчено от апелативния прокурор Таня Недкова пред целия колектив, при спазване на задължителните противоепидемични мерки.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.