0

О гнище на коронавирус в кланица в Югоизточна Германия разболя около 200 румънски работници от COVID-19, съобщи румънското външно министерство, цитирано от universul.net. Румънците са работели в кланица в Биркенфелд, близо до град Пфорцхайм.

Огнище на коронавирус в кланица в Югоизточна Германия разболя около 200 румънски работници от COVID-19, съобщи румънското външно министерство, цитирано от universul.net. Румънците са работели в кланица в Биркенфелд, близо до град Пфорцхайм.

Там от наетите 700 лица 500 са румънски граждани, с договор с подизпълнител за работа в предприятието.

Румънското посолство в Берлин и консулството в Щутгарт разследват ситуацията. Посолството се е свързало с германските министерства на земеделието и труда, както и с местните власти.

Случаи

Случаите на COVID-19 в Германия са около 160 000, а починалите са над 6000.

Според информацията досега работниците са били наети от фирма, която е подизпълнител на германската кланица.

Германските власти уточняват, че общо 300 работници в предприятието са били инфектирани и поставени под карантина. Няма данни за починали.

Симптоми

Румънското външно министерство обяви, че повечето румънци са без симптоми на заболяването или имат само леки оплаквания. Петима са имали нужда да бъдат хоспитализирани, като двама са били изписани.

Външното министерство на северната ни съседка препоръча румънските граждани, които се намират в чужбина и са поставени в сложна ситуация, да се свържат с най-близката дипломатическа мисия.