Почти две години след полученото през август 2017 г. одобрение, от германската провинция Хесен (Hesse), за изграждането на участък електрифицирана магистрала по протежението на аутобан, Siemens завърши и включи системата за първи път.

Системата eHighway е проектирана, като екологично решение за пътния товарен транспорт и следва подобни инсталации в други страни, демонстрирайки как по-екологичния товарен транспорт може да доведе до значителни икономии от разходите за гориво и намали замърсяването.

Още през 2012 г., Siemens спомена за идеята си eHighway, която позволява на хибридните дизел / електрически камиони, оборудвани със специален пантограф, да се включват към разположени над магистралата електропроводи, развивайки до 90 км / ч., задвижвани само от електричество. Вече има инсталирани версии на eHighway в САЩ и Швеция, а сега и на аутобан в Германия.


eHighway отсечката с дължина 10 километра, свързва кръстовището Zeppelinheim / Cargo City Süd, на летище Франкфурт, с кръстовището Darmstadt / Weiterstadt, като системата се тества за първи път на обществена магистрала в Германия. Ако тестовете преминат успешно, системата ще демонстрира приложимостта на надземните контактни системи на аутобан, както колко гориво и вредни емисии може да се спестят.


Според Siemens, системата е два пъти по-ефективна от двигателите с вътрешно горене и затова използва само половината от необходимата им енергия. Ако 30 % от товарния транспорт, по магистралите в Германия, бъде електрифицирани по този начин, като и чрез възобновяеми източници, това би спестило 6.000.000 тона въглеродни емисии (C02). Също така, 40-тонен камион би спестил € 20 000 на всеки 100.000 км, изминати по eHighway на Siemens.

По темата: eHighway Siemens K
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Готови модули пестят разходи и време в строителството

Отпечатват 3D баня за ден

Готови модули пестят разходи и време в строителството

Технологията за 3D печат указва голямо въздействие в сферата на архитектурата и строителството. Вече е в ход, план за изграждането на първия в света 3D-отпечатан квартал, като вече отдавна технологията е използвана за 3D-отпечатването на офиси и къщи.

Volocopter с летище в Сингапур

Изграждат първата станция за летящи таксита

Volocopter с летище в Сингапур

В края на миналата година, Volocopter оповести намеренията си да се установи в Сингапур, а сега германската авиационна компания обяви плановете си за изграждане на първата станция за летящи таксита в града, като пробните полети ще започнат скоро след завършването.

Digit използва автономен транспорт

Робот за автономни доставки до вратата

Digit използва автономен транспорт

Много скоро, е възможно шофьорите на превозни средства за доставки да бъдат заменени от автономни превозни средства или дронове, които да доставят пратки до вратата на получателя.