ГЕРБ за годишнината: Похвали за работата и призив за стягане на редиците

ГЕРБ за годишнината: Похвали за работата и призив за стягане на редиците

Ръководството на ГЕРБ поздрави членовете и симпатизантите на партията за 12-годишнина от основаването й. Поздравителният адрес е подписан и от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и всички негови заместници - Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

"В ГЕРБ винаги сме се ръководили от виждането, че успехът на България е възможен, ако се обединим като нация, която не е заложник на миналото и ако работим за страната не с хоризонта на определен брой мандати, а повдигайки погледа си към по-амбициозни национални цели. Затова в името на България многократно сме подавали и ще продължим да подаваме ръка на всички, които поставят успехът на държавата и бъдещето на гражданите на първо място. Искаме всички заедно да организираме страната ни така, че да успяват работливите, активните и способните", пише в писмото.

Преди това обаче от ръководството на партията обръщат внимание, че от тези 12 години, 7-м са управлявали и постигнали 11 победи. Наред с това обаче припомнят, че са управлявали в икономическа криза, изплащали са необезпечени разходи, наследени от предишни правителства – "катастрофирали енергийни мегапроекти, фалирана банка и спрени еврофондове, дупки в бюджета за милиарди, и всичко това в условията на международна изолация, в каквато бе поставена страната ни".

В писмото си ръководството на ГЕРБ обръща внимание, че техните усилия са насочени преди всичко към подобряването на стандарта на живот на българските граждани, а резултатите са налице. В тази връзка те изброяват и икономическите параметри на страната - от скока на заплати и пенсии, БВП, реформите в образованието, увеличението на учителските заплати с 50 % през последната година и половина, електронното управление и инвестициите в инфраструктура.

„След две години България ще има една от най-модерните образователни системи в света, която ще подготвя адекватно децата за дигиталното бъдеще", посочват лидерите на ГЕРБ.и допълват - „С всичките тези усилия и реформи ще достигнем сближаване по редица нива с ЕС“.

От ГЕРБ посочват още, че винаги са чували критичния глас а гражданите и винаги са отчитали грешките, които са допускали. „ГЕРБ се разви като истинска системна партия", се посочва в писмото.

В документа обаче има призив и за стягане на редиците предвид предстоящите европейски и местни избори догодина. В тази връзка структурите на партията трябва в най-кратки срокове да направят "ревизии по места и да отстранят всички слабости и грешки".

"От позицията на открит и непрекъснат диалог с българските граждани, трябва да положим всички усилия да получим категорично доверието им, за да затвърдим необратимия процес за утвърждаване на България като сигурен и стабилен партньор в ЕС и НАТО", се казва в писмото.

Накрая от ръководството на партията изразяват нуждата от надпартиен диалог по важните геополитически теми, а БГ председателството спомогнало за утвърждаване на България като лидер на Балканите и фактор, с когото всички се съобразяват. Другото постижение, което изтъкват от ГЕРБ в сведения почти до нула миграционния натиск върху България. "Станахме и реален участник в управлението на миграционните процеси към Европа, ценен партньор в преговорите с трети страни и стриктен изпълнител на задачите по опазването на външните граници на ЕС", заключват от ГЕРБ.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.