ГЕРБ за централата си: След неуспешното изчегъртване, дойде време на изкъртването

ГЕРБ за централата си: След неуспешното изчегъртване, дойде време на изкъртването

"Очевидно след като ерата на изчегъртването на ГЕРБ приключи неуспешно, е дошло време на изкъртването. В развитите демокрации това се нарича политическа репресия". Това посочват от ГЕРБ в реакция на интервюто на служебния министър на културата Велислав Минеков, в което каза, че ще помоли партията да напусне централата си, която се помещава в НДК.

Ето целия текст на позицията на ГЕРБ:

"Във връзка с интервю от днес на назначения от Румен Радев служебен министър на културата Велислав Минеков, от ГЕРБ сме длъжни да заявим:

- Крайно време е служебният министър да прочете Закона за политическите партии;
- Етажи 16 и 17, предоставени от държавата за Централа на ПП ГЕРБ, не са собственост на Министерството на културата;

- Мястото е собственост на държавата и е предоставено на ПП ГЕРБ в изпълнение на чл. 31 от Закона за политическите партии;

- Служебният министър лъже. ГЕРБ е заплащала наем за ползваните два етажа от 2007 до 2010 г. на НДК по сключен договор. От 2010 до 2021 г. ГЕРБ заплаща наем за етажите на Областна управа – София – град по сключен договор. В съответствие с промените в Закона за държавната собственост, Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост и на основание Закона за политическите партии, от февруари 2021 г. всички парламентарно представени партии не дължат наем за предоставените им от държавата помещения за извършване на политическа дейност.

Очевидно след като ерата на изчегъртването на ГЕРБ приключи неуспешно, е дошло време на изкъртването. В развитите демокрации това се нарича политическа репресия.

От ГЕРБ отправяме публично няколко въпроса към президента, назначил служебния министър:
1. Вие ли издадохте нареждането ГЕРБ да бъде изгонена от Централата си?
2. С политически гонения и репресии ли искате да бъде запомнен и вторият Ви служебен кабинет?
3. Г-н Радев, почтено ли е?".

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.