0

Г ЕРБ-Габрово сигнализира за нерегламентирана агитация на паметника на Васил Априлов и пред входа на Националната Априловската гимназия, извършвана от партията на Васил Божков „Гражданска платформа Българско лято”.

ГЕРБ-Габрово сигнализира за нерегламентирана агитация на паметника на Васил Априлов и пред входа на Националната Априловската гимназия, извършвана от партията на Васил Божков „Гражданска платформа Българско лято”.

В сигнала си до РИК и община Габрово от ГЕРБ изтъкват, че освен провеждането политическа агитация в разрез с нормативните разпоредби, от партията оскверняват и паметника с разполагането на агитационни материали до и върху него – партийни знамена, транспаранти, плакати.

Агитационните материали се раздавали в непосредствена близост до главния вход на един от символите на Габрово – Първото светско училище в България - Националната Априловска Гиманазия, което е нарушение на разпоредбите на Изборния кодекс, се посочва в сигнала.

Според ГЕРБ това действие, освен, че представлява нерегламентирана агитация, извършена от ПП „Гражданска платформа Българско лято“, представлява и грубо нарушение на Заповед на кмета на общината от 8 юни. В сигнала са са приложени и снимки за извършеното нарушение и посегателство към паметника светиня.