0

Т ръгна фериботната линия между Силистра и Кълъраш. Един от най-големите проблеми на града вече е решен! С това се похвалиха от ГЕРБ във Фейсбук.

Тръгна фериботната линия между Силистра и Кълъраш. Един от най-големите проблеми на града вече е решен! С това се похвалиха от ГЕРБ във Фейсбук.

"Днешният ден е исторически за града ни! Изключително горд съм и удовлетворен, че тежкотоварният трафик вече е пренасочен извън града ни, след като възобновихме дейността фериботния комплекс “Силистра-Кълъраш”", написа във Фейсбук областният координатор на ГЕРБ Тодор Тодоров.

"След това събитие мога категорично да заявя, че проблемът с тировете, които заемаха километрични опашки по улиците на Силистра, е вече решен. Години наред всички ние търпяхме претоварения трафик и опасностите, които създаваше, замърсения въздух и шума", пише още той.

По думите му след редица граждански протести се наложило да поеме инициативата и благодарение на съдействието на министър-председателя Бойко Борисов извоювал правото си на живот в нормална и подредена среда и така успял да защити здравето и безопасността на силистренци.

"Извеждайки трафика извън града, ще осигурим реда, който трябва да наблюдаваме във всяко европейско населено място!", завършва Тодоров.