0

К акъвто и да е резултатът - първи, съвсем първи, той за нас е постижение. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев след края на изборния ден, като поясни, че този резултат е следствие на поне двумесечни опити на МВР и службите те да се представят по-зле на вота.

Какъвто и да е резултатът - първи, съвсем първи, той за нас е постижение. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев след края на изборния ден, като поясни, че този резултат е следствие на поне двумесечни опити на МВР и службите те да се представят по-зле на вота.

По думите му опитите да бъдат изчегъртани очевидно били неуспешни.

Той благодари на всички, които са отишли да гласуват и то на фона на хаоса и опитите да бъдат сплашвани.Благодари и на българите, които са гласували за ГЕРБ.

Няма нищо по тъжно от използвана стъргалка. Каквито усилия да се полагат резултатът да се изкривява, българската демокрация е жива, каза Дончев.

На свой ред неговият колега Тома Биков поясни,че се очертава коалиция на протестните партии с БСО или ДПС. По думите му се очертава правителство, което няма да носи политическа отговорност или кабинет тип "Беров", подобно на този на Орешарски. По думите му обаче тези варианти винаги завършват с крах. Според него пред България има два варианта - задълбочаване на политическата криза или задкулисно управление във формат, което ще бъде договарян не пред очите на хората. Поясни, че тепърва ще се анализира колко машини са били пипани по време на изборния процес.

"Какво зависи от нас ние ще направим, че българското общество да се справи с предизвикателствата - политически, икономически и социални", каза Биков. И добави: "Всички ние трябва да помагаме". "Не виждаме потенциал България да има успешно управление следващите месеци и дори години, каза още той.

Дончев поясни, че няма да предадат нито един честен и достоен български граждани и ще продължат да работят, независимо какво роля им е отредил той.