0

Ф олк легендата Милко Калайджиев взе само 4 на сто от гласовете в Свиленград и финишира пети в битката за градоначалник край границата. ГЕРБ спечели Хасково, Димитровград, Свиленград и още 4 по-малки общини от общо 11 в региона на първи тур. В Стамболово, Минерални бани и Маджарово на пръви тур убедително спечелиха кандидатите на ДПС. Единственият балотаж ще бъде в община Тополовград, където досегашния кмет Божин Божинов от „Възраждане“ води убедително с 49,23% пред кандидата на ГЕРБ Васил Сяров с 29,39 на сто.

Фолк легендата Милко Калайджиев взе само 4 на сто от гласовете в Свиленград и финишира пети в битката за градоначалник край границата. ГЕРБ спечели Хасково, Димитровград, Свиленград и още 4 по-малки общини от общо 11 в региона на първи тур. В Стамболово, Минерални бани и Маджарово на пръви тур убедително спечелиха кандидатите на ДПС. Единственият балотаж ще бъде в община Тополовград, където досегашния кмет Божин Божинов от „Възраждане“ води убедително с 49,23% пред кандидата на ГЕРБ Васил Сяров с 29,39 на сто.

Следващият кмет на Хасково ще бъде Станислав Дечев от ГЕРБ. Той има 51,43% от гласовете при 93 на сто от обработените протоколи в секциите. Втори на огромна дистанция в областния център остана Коста Стоев от БСП с 17,12 на сто. 

Останалите 9 общини от Хасковска област вече имат избран кмет, става ясно при 100% обработени протоколи.

И през следващия мандат община Димитровград ще управлява Иво Димов. Той печели изборите там с 54,52% от вота на избирателите.

В Харманли категорична е победата и на досегашния кмет Мария Киркова, за която са гласували 56,90%.

В Симеоновград кмет е Милена Рангелова от ГЕРБ с 60,53%.

В Любимец изборите печели Анастас Анастасов от ГЕРБ с 81,24%.

В Свиленград през следващите 4 години ще управлява Анастас Карчев от ГЕРБ. Досегашният главен архитеткт на общината е спечелил доверието на 63,27% от гласоподавателите.

Ивайловград отново ще управлява кандидатът на ГЕРБ Диана Овчарова, която има доверието на 74,84% от избирателите.

В Маджарово победител от изборите е кандидатът на ДПС Ерджан Юсуф с близо 78%. В Стамболово победата е за кандидата на ДПС Аднан Ялдъз с 88,12%.В Минерални бани изборите печели Мюмюн Искендер, за който са гласували 82% от избирателите.