0

П редставители на ГЕРБ ще внесат днес писмо в Светия Синод, съобщиха от формацията.

Представители на ГЕРБ ще внесат днес писмо в Светия Синод, съобщиха от формацията.

След това ще бъде направено и изявление пред Синодалната палата на Българската патриаршия, която се намира на ул. „Оборище“ 4.

Причина е случката преди ден пред дома на премиера Бойко Борисов в столичния квартал "Банкя", където отлъчения от Светия Синод  Дионисий и активисти на "Системата ни убива" разпънаха черен чаршаф. По време на акцията пък Дионисий изписа на черния чаршаф “Каолиново помни“.

Това на свой ред предзивика ответна реакция в средите на ГЕРБ и всички - от министри, през депутати до редови членове публикува в социалните мрежи един и същи текст.

Ето какво гласеше той:

"Що за ... същество трябва да си, за да разпънеш черен чаршаф пред родния дом на човек? Пред дома, в който живеят децата и внуците му? Ето това е мутренско поведение!!! Това е фашизъм! Това е границата с геноцида, бесилките и ковчезите! Не, това не е демокрация. Това е цинизъм! И не, това не са нормално протестиращи ... хора, това са куклите на конци на истинските мутри и на мафията! Системата ни убива, не знам как имате очи да гледате семейства си, след като се продадохте. С черните савани на мутрите и с жаждата за смърт - Вие сте символ на задкулисието!".