0

К ато водач на листата на коалиция ГЕРБ - СДС, съм щастлив, че тя се състои изцяло от кандидати, които са „местни“ хора – от региона, никога не са губили връзката си с Кюстендилска област. Mлади хора и доказани професионалисти, които отлично познават проблемите ѝ и могат да предложат най-ефективните решения. 

Като водач на листата на коалиция ГЕРБ - СДС, съм щастлив, че тя се състои изцяло от кандидати, които са „местни“ хора – от региона, никога не са губили връзката си с Кюстендилска област. Mлади хора и доказани професионалисти, които отлично познават проблемите ѝ и могат да предложат най-ефективните решения. 

Това заяви водачът Христо Терзийски по време на официалното представяне на листата на ГЕРБ – СДС пред медиите в Кюстендил. „Имаме отлично подготвени експерти във всички сферата – медицина, право, икономика, земеделие, журналистиката, култура, образование“, подчерта Терзийски, съобщиха от партията.

„Предвиждаме БВП да нарасне към 100 млрд. евро до 2025 г., а размерът на преки чуждестранни инвестиции с над 50%, като за 12 месеца ще възстановим загубения БВП през периода на кризата. Искаме да утвърдим България като добро място за създаване на семейство, отглеждане и образоване на деца, и перспективна професионална реализация. Залагаме на значителни инвестиции в образованието и иновациите“, заяви Христо Терзийски.

Той бе категоричен, че ще се увеличат двойно разходите за научно-изследователска и развойна дейност до 2025 г. и петкратно ще бъдат повишени инвестициите за дигитализация на бизнеса. „Ще подпомогнем малките и средни предприятия и технологичните компании за въвеждане на цифрови системи и умения. Очакваме това да доведе до повишаване на общата производителност на предприятията с над 10%“, обясни още водачът на листата Христо Терзийски.

Младият медалист от световни и европейски първенства по борба Даниел Александров, който в момента е на състезание в Унгария се включи чрез видео връзка. Tой даде заявка, че ще работи за развитието на целия регион и на родния си град Дупница. „Мога да водя битки и да бъда полезен в дадени сфери – спорта, младежките политики и туризма“, посочи Дани Александров.

Председателят на Общински съвет – Кюстендил и кандидат за народен представител Михаела Крумова се обърна с думите: „По образование съм юрист, по професия съм адвокат, а призванието и моето желание е да служа на хората.“ Тя допълни, че е родена и израснала в Кюстендил, заедно със своето семейство живеят и работят в родното си място. „Искаме да продължим започнатото през предишния мандат по отношението на върховенството на закона и борбата с корупцията“, обясни Крумова.

Популярната родна журналистка Люба Пашова, която също е част от листата, заяви, че именно в Кюстендил е получила най-доброто образование, което й е дало старт в живота. „Именно тук се научих на любов към образованието, към буквите, към книгите, към културата. Културата е нашата памет. Без култура и без памет ние нямаме бъдеще“, подчерта обичаната телевизионна водеща.

Анелия Любенова е човекът, който десетилетия наред работи за каузата на Съюза на демократичните сили – тя също е част от листата на Коалицията. „За мен е чест да съм част от листа, която има евроатлантическа насоченост и се противопоставя на това страната ни да тръгне по друг път на развитие“, подчерта тя. „За нас основен приоритет продължава да бъде образованието. През изминалия мандат правителството и г-н Борисов поеха ангажимент да увеличат учителските заплати и го изпълниха. В  програмата ни отново е заложено поетапно да продължат да се увеличават доходите на учителите и преподавателите“, обясни Анелия Любенова.

Човекът с повече от 30 години опит в лекарската професия и по-конкретно в областта на психичното здраве, д-р Александър Паризов от Дупница, се обърна с думите: „Обграден съм от експерти в своята област; от хора, които са се доказали със своята общественост и родолюбие. Всички ние сме хора от областта – всички милеем за нея и работим за нейното развитие.“ Д-р Паризов, който е шести в листата на Коалицията посочи, че правителството и премиерът Бойко Борисов са доказали, че когато се налага да се вземат спешни мерки и решения, те ги вземат много адекватно и много бързо. “Правителството сложи на първо място живота и здравето на нацията – от това не зная дали има по-хубаво“, категоричен бе д-р Паризов.

Седма в листата на ГЕРБ – СДС е младата фармацевтка от община Сапарева баня Мишел Виячева, която даде заявка, че ще работи за младите семейства и тяхното бъдеще в региона.

Експертът в сферата на земеделието Станислав Тенев посочи: „През последните години Правителството подпомогна изключително земеделците и животновъдите, всички плащания към бенефициентите се случват в срок и няма забавяния. Интересите на българския земеделски производител и животновъд са напълно защитени, а това е и особено важно за нашия регион. Вече е ясна и рамката на Общата селскостопанска политика за следващия програмен период. Голяма част от плащанията са осигурени, като при част от тях дори говорим за драстичен ръст.“

Инвестиция от 200 млн. лева в соларен парк очаква Община Чирпан.

Той ще бъде на площ около 190 хектара, с мощности между 160 до 200 мегавата.

„Инвестицията е от стратегическо значение и ще окаже положително влияние върху икономиката на региона. По време на изграждането на парка ще се осигури работа на около 600 души, а след това ще бъдат разкрити около 70 нови работни места в сферата на енергетиката. Соларното съоръжение ще бъде най-голямото по рода си у нас. Подобен проект не само води до допълнителна трудова заетост. Той ще привлече интереса на други компании и ще направи районът атрактивен. Инвеститорите гледат към България и това е факт“ – съобщи Лъчезар Борисов, кандидат за народен представител от ГЕРБ – СДС в Старозагорски избирателен район.

Той посети Града на Яворов и няколко села в общината заедно с кмета Ивайло Крачолов, кандидатите за народни представители Маноил Манев, Радостин Танев и Тодор Иванов, областния координатор на ГЕРБ – Стара Загора Пламен Йорданов и председателя на Общинския съвет в Чирпан Иван Станчев.

По време на среща с граждани беше обсъдено и намерението за създаването на индустриална зона на мястото на бившето военно поделение в Чирпан. Вярвам, че в този мандат ще успеем да реализираме това, за да създадем нови условия за инвестиции, които ще повишат стандарта на живот в града и общината“, коментира Лъчезар Борисов.

„Чирпанският район има дългогодишни традиции в лозарството. По време на посещението си в село Могилово видях всички необходими условия за успешното развитие на винения туризъм. Гордея се, че има производство, което представя Чирпан в различни краища на света“ – сподели кандидатът за народен представител от ГЕРБ. За да бъде достъпна и удобна инфраструктурата до населеното място, което привлича много туристи, той пое ангажимент да окаже пълно съдействие за ремонта на проблемните участъци от пътното трасе. Голям потенциал за винен туризъм предлага и село Средно градище, установи Лъчезар Борисов по време на посещението си в работещата в населеното място винарна.

Част от обиколката му беше и базата на един от водещите в България производители на хидравлика за селскостопанска техника.

Лъчезар Борисов се срещна и с проектантите и изпълнителите на друг голям инфраструктурен проект в региона – рехабилитацията на жп линията Михайлово - Оризово, който е част от цялостната реконструкция на железопътната линия Пловдив - Бургас. Ще бъде изграден нов железен път, контактна мрежа и тунел с дължина над 800 м. Предвижда се и премахване на железопътни прелези, а на тяхно място ще се изградят пътни надлези и подлези, като по този начин се цели повишаване на безопасността в района на трасето.

„Оказа се, че България, малко повече от година, въпреки световната криза, запази потреблението в икономиката. Реализирахме ръст на доходите, което през последните 4 години е с около 40%. От тук нататък гарантираме точно това – увеличение на минималната и средната работна заплата, ежегодно актуализиране на пенсиите. Предприехме поредица от мерки, които не само да запазят работните места, но и да ги увеличат. Пътят към всичко това е модернизиране на икономиката“, каза Борисов и допълни, че за изминалите 4 години, държавата е подпомогнала Старозагорска област със 120 млн. лева за реализация на инфраструктурни проекти. Чрез помощ за бизнеса са били подпомогнати 774 микро компании, както и 80 средни компании, а за Чирпан запазените работни места са 486.

„Това, че в листата има двама действащи министри дава заявка, че обещанията ще се изпълняват“, категоричен е кметът на Чирпан Ивайло Крачолов. Това, което направихме в общината за последната година, благодарение на държавата, е показателно“, подчерта още той.

Градоначалникът показа и напредъка по цялостното рехабилитиране на ул. „Гео Милев“ в града. В края на 2020 г. с Постановление на Министерски съвет за ремонт, реконструкция и благоустрояване на ул. „Пейо Яворов“ и ул. „Крачолови“ в Чирпан бяха осигуряват 799 000 лева, а за рехабилитация на участъци от улиците „Димитър Благоев“ и „Еделвайс“ – 1,200 млн. лева.