ГЕРБ-СДС подкрепи кандидатурата на Георги Бянов за кмет на Стражица

ГЕРБ-СДС подкрепи кандидатурата на Георги Бянов за кмет на Стражица

Коалиция ГЕРБ-СДС подкрепи кандидата за кмет на община Стражица Георги Бянов, чиято кандидатура бе издигната от Инициативен комитет. Частичните местни избори за кмет на Стражица са на 3 октомври.

Пълната подкрепа на най-голямата дясно-центристка коалиция бе заявена от областния лидер на ГЕРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов пред членове и симпатизанти на двете партии, пред представители на Инициативния комитет на кандидата и пред местни жители.

„Време е за обединение, за единство, за градивност и надпартийност. Затова взехме решение да подкрепим независимия кандидат за кмет Георги Бянов. Той е достоен човек, който с работата си през годините е доказал, че умее да защитава интересите на жителите на Стражица и населените места от общината, да работи за решаването на проблемите на всеки човек, да си сътрудничи градивно и в диалог с представители на различни политически сили в името на Стражица, в името на хората“, каза пред присъстващите Даниел Панов.

Панов подчерта, че живеем във време, в което партийните пристрастия трябва да останат на заден план, защото само обединени можем да минем през изпитанията, които ни предстоят. Областният лидер на ГЕРБ каза още, че познава Георги Бянов и като колега от редиците на Българската армия и увери присъстващите, че подготовката, която той има, за да бъде един успешен местен управленец е желязна. Панов посочи, че кандидатът с номер 13 в бюлетината се е изградил като личност, знаеща какво е ред, дисциплина, решителност и отговорност, бързина при вземато на правилните и най-точни решения.

„Чест и отговорност за мен е да получа подкрепата на коалиция ГЕРБ-СДС и лично на кмета на Велико Търново и председател на Сдружението на общините Даниел Панов“, каза по време на срещата Георги Бянов. Той заяви още, че община Стражица се нуждае от компетентно управление и експертиза, за да може да продължи политиката за изготвяне и управление на качествени проекти по линия на програмите на ЕС, чийто нов планов период започва тази година. По думите му, макар и непълен мандатът до 2023 година е от особена важност, за да не бъде пропусната възможността за привличане на средства за инвестиции в публичната инфраструктура.

„Знаете, че новият подход към еврофинансирането през този програмен период ще бъде на принципа на задължителните партньорства, а не толкова на принципа на конкуренцията. Градските общини ще си партнират с околните малки общини, а малките общини са с гарантирани бюджети, но в задължително партньорство помежду си. Затова за мен е особено ценна личната подкрепа на Даниел Панов в качеството му не само на областен лидер на ГЕРБ, но и на председател на Националното сдружение на общините и кмет на Велико Търново. Убеден съм, че в негово лице община Стражица има верен приятел и сигурен партньор“, допълни Георги Бянов.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.