ГЕРБ с втори опит за влизане в центъра за мигранти в Любимец

ГЕРБ с втори опит за влизане в центъра за мигранти в Любимец

Мигрантският натиск се е увеличил 12 пъти

Депутати от ГЕРБ направиха втори опит да влязат в центъра за мигранти в Любимец, след като преди ден не бяха допуснати.

Отворим им охраната, на която те заявиха, че имат информация и сигнали, че центърът е препълнен и всеки ден се пращат мигранти в този в Харманли. Така за една седмица капацитетът на центъра е пълен, а мигрантският натиск се е увеличил 12 пъти.

Маноил Манев поясни, че депутатите имат право да влязат по закон

От охраната заявиха, че трябва да се свържат с пресцентъра на МВР. Депутатите поясниха, че те не са журналисти. На свой ред охраната им каза, че няма никой от ръководството на центъра.

Александър Иванов поясни, че натискът се е увеличил и затова искат да се уверят в това и затова искат да влязат. "Ако е отслабен контролът на българската граница,.. кой има основният ангажимент - МВР и принципалът Бойко Рашков", каза той.

Манов поясни, че лагерите за мигранти са пряко негова отговорност, а той на свой ред е назначен от президента. Запита се дали просто не искат да пазят в тайна колко мигранти влизат в страната и дали са решили да разширяват лагерите.

Според Христо Гаджев голяма част от мигрантите са заловени едва във вътрешността на страната, което значел, че границата не се пазело както трябва . Очевидно МВР е изпуснало процеса, каза Гаджев.По думите му това означава, че каналджийството се е засилило.

В крайна сметка пред центъра дойде шефът на лагера в Любимец. Депутатите запитаха на колко е запълнен лагера. Директорът поясни, че има около 500-600 човека - сградата е пълна, а фургоните донякъде.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.