ГЕРБ с мащабна дарителска кампания в Русе
2

ГЕРБ с мащабна дарителска кампания в Русе

Кметът на Пловдив и районните кметове в града от ГЕРБ също с дарения

Дарителска кампания в цялата област Русе стартира ГЕРБ. В нея се включват народни представители, кметове на общини, кметове на кметства, общински съветници, членове и симпатизанти на партията, съобщиха от ГЕРБ.

Общинските съветници от групата на ГЕРБ в ОбС - Русе в края на миналата седмица направиха дарение на УМБАЛ «Канев». Председателят на групата на ГЕРБ в местния парламент Бедрос Пехливанян също направи лично дарение на УМБАЛ „Медика“ за закупуване на бързи тестове. По време на онлайн заседание, провело се снощи, общинските съветници решиха ежемесечно до края на извънредното положение да даряват част от заплатите си. Предстои да бъдат окомплектовани хранителни пакети от първа необходимост, които да се раздадат на нуждаещи се семейства в малките населени места. Към инициативата с лични средства се включват и всички кметове на ГЕРБ от малките населени места в община Русе. Кметът на Бяла Димитър Славов също направи дарение на болницата в град Бяла – МБАЛ «Юлия Вревска». Предстои и други кметове в областта да направят лични дарения.

Народните представители от ГЕРБ ще превеждат половината от месечните си възнаграждания по специално разкрита сметка на ПП ГЕРБ отново за периода на извънредното положение. Събраната сума ще бъде използвана за подпомагане на различни мерки за органичаване на разпространението на вируса и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата.

„В тази извънредна ситуация, в която се намираме, трябват и непопулярни мерки, за да се справим с настоящата криза. Днес всички минаваме през тежко изпитание. Единствената причина сега да огласим дарителската си кампания е да насърчим и други да го направят, ако имат възможност. Благодаря на всички, които се включват и в кампанията на Министерство на здравеопазването в подкрепа на българските медици, работещи в условията на пандемията от COVID-19'', заяви областният координатор на ГЕРБ-Русе Пламен Нунев.

Междувременно от ГЕРБ съобщиха, че кметът на Пловдив Здравко Димитров и районните кметове в града от ГЕРБ дариха средства за борбата срещу COVID-19. Кампанията за набиране на средства за ограничаване на разпространението на коронавируса, както и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата - подкрепиха кметовете на район „Централен” Георги Стаменов, на район „Южен” Костадин Язов, на район „Източен” Иван Стоянов, на район „Северен” Стоян Алексиев, на район „Западен” Димитър Колев и на район „Тракия” Костадин Димитров. Акцията продължава, а събраните средства ще бъдат насочени, където са най-необходими за борба с COVID-19.

Варненският народен представител от ГЕРБ Павел Христов пък дари 6 компютъра на ученици в града, които поради затруднено материално положение на семействата им са нямали възможност за активно участие в електронното обучение. С дарените компютри депутатът даде шанс на децата да се възползват максимално от възможностите на дигиталното образование. От началото на извънредното положение народният представител дарява и лични средства в борбата срещу COVID-19 във Варна.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.