ГЕРБ с благотворителни акции в страната (ОБЗОР+СНИМКИ)
11

ГЕРБ с благотворителни акции в страната (ОБЗОР+СНИМКИ)

Представители на партията подпомогнаха болници и социално слаби

В навечерието на Възкресение Христово народни представители, общински съветници и местни огранизации на ГЕРБ проведоха благотворителни акции в страната.

Общинските съветници в Борован осигуриха стоки от първа необходимост на социално слаби и крайно нуждаещи се семейства от общината. Те дариха част от заплатите си и осигуриха 60 индивидуални пакети със стерилизирани домати, олио, брашно, захар, леща и ориз. От ГЕРБ в Борован апелират към доброта и щедрост в навечерието на Великден от страна на всички, които имат възможност да помогнат на хората в затруднено положение.

Народният представител Анна Александрова и кметът на Нови Искър Даниела Райчева подкрепиха инициатива на учители от 172 ОУ в кв. "Гниляне". Инициативата е на учители Мария Цветкова, Румяна Дамянова, Цветелина Веселинова и Теодора Малакова. Те използват оборудвания с шивашки машини кабинет в училището, за да шият предпазни маски, които да дарят на хора, които работят в обществения сектор и ежедневно са в контакт с много хора - лекари, полицаи, служители на пощите, доброволци и други. Към този момент работят върху първата партида от 200 бр. 

Дарения на болниците в Кюстендил и Дупница направи непосредствено преди най-големия християнски празник – Великден, областният координатор на ГЕРБ-Кюстендил Виктор Янев. Той дари лични средства на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в град Дупница и на МБАЛ „Св. Никола Василиев“ в областния център Кюстендил. И в двете здравни заведения се настаняват за лечение болни от коронавирус. Дарените средства ще се използват по преценка на болниците в борбата им с COVID-19. От началото на този месец, по инициатива на Янев служителите на реда, които дежурят на контролно-пропусквателните пунктове в община Кюстендил, всеки ден получават безплатна храна. По-рано дарения към лечебното заведение в Кюстендил направиха също Общинското ръководство на ПП ГЕРБ и народният представител Кирил Калфин.

Дарение от 100 броя защитни облекла направиха общинските съветници от коалиция ГЕРБ-СДС на МБАЛ-Добрич. Гащеризоните бяха връчени на завеждащия Инфекциозното отделение в болницата д-р Венета Йовева от общинските съветници Зорница Михайлова, която е и организационен секретар на ГЕРБ-Добрич, и д-р Ивайло Петев. Д-р Йовева благодари от свое име и от името на екипа на отделението за направеното дарение. „Нашата цел е не само добре да обслужваме пациентите, но и за тях да се грижи здрав персонал. Което става с лични предпазни средства. Затова толкова държим на тях. Да не мислим и да не се страхуваме от контакта с болните и да можем добре да ги лекуваме, да контактуваме с тях. И да им осигурим всичко, от което се нуждаят“, сподели д-р Йовева.

В навечерието на Възкресение Христово областното ръководство на ГЕРБ в Монтана, общинските кметове, общинските съветници, административните ръководители, членовете и симпатизантите на партията в Монтана стартираха благородна инициатива, която е насочена към осигуряването на помощ за болниците в областта в условията на епидемия от COVID-19. Част от събраната сума досега ще бъде предоставена на общинската болница в Лом. Средствата ще помогнат и за доизграждането на кислородната инсталация, както и за закупуването на защитни средства за медиците. Лекарите на първа линия срещу коронавируса в Берковица и Монтана също ще получат помощ от областната структура на ГЕРБ. Социално слаби и болни хора в областта ще бъдат обезпечени за закупуване на хранителни стоки и лекарства.

Женската организация на ГЕРБ в Перник зарадва с традиционни великденски козунаци, писани яйца, хранителни продукти и лакомства децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип в кв. „Драгановец“.С пожелание за светли Великденски празници, и спазвайки всички необходими санитарно-хигиенни правила, дамите предадоха на персонала, обгрижващ младите хора, пакетираните продукти за празничната им трапеза .„Жените от  ПП ГЕРБ-Перник се стараем всеки път, когато имаме възможност, да посетим и да дарим с нежност нашите малки приятели. За съжаление, обстоятелствата не ни позволяват да се срещнем с тях и да ги прегърнем, но въпреки това, надявам се с този малък жест, да ги зарадваме и заредим с празнично настроение. В навечерието на тези светли християнски празници отправяме своя призив към всички перничани, да бъдем по-добри и състрадателни“, сподели областният клубен ръководител на Жени ГЕРБ-Перник д-р Елза Драгомирова.

Народният представител от ГЕРБ Иглика Иванова-Събева дари на Държавната психиатрична болница в Севлиево костюми за многократна и еднократна употреба, бонета, хирургически ръкавици, ръкавели, калцуни и други консумативи, жизнено важни в борбата с коронавирусната инфекция.

Колега й Александър Мацурев, заедно с кмета на Добринище Петър Галчев, общински съветници и членове на ГЕРБ, раздадоха над 300 пакета с хранителни продукти от първа необходимост и 1000 маски на жители на Банско,  Добринище,  Места, Кремен, Обидим, Осеново, Гостун и Филипово.

Социално слаби, възрастни и хора в неравностойно положение в Кюстендил получиха за великденската си трапезата козунаци по инициатива на народния представител Кирил Калфин, областния координатор на ГЕРБ Виктор Янев и общинския ръководител Михаела Крумова. 

Евродепутатът Асим Адемов и общинската организация на ГЕРБ в Гърмен съвместно организираха благородна инициатива за Великден. В реализацията на кампанията, инициирана от Адемов, активно се включиха общинският ръководител на партията в Гърмен Верхад Ислямов и председателят на Общински съвет – Гърмен Денис Шенгов. Бяха подготвени и раздадени 145 пакета с хранителни продукти от първа необходимост за самотно живеещи възрастни хора и семейства в затруднено положение. Великденските пакети включват олио, брашно, захар, боб, леща, макаронени изделия, консерви, както и традиционния за празника великденски козунак.

В навечерието на Възкресение Христово, структурата на ГЕРБ в област Шумен зарадва хиляди семейства. Над 200 семейства от 16-те населени места в община Каолиново получиха пакети с козунаци, шоколадови бонбони и поздравителни картички. Заедно с празничните пакети хората получиха и предпазни маски. Председателят на ГЕРБ – Каолиново Назми Халид – Молла заяви, че хората по тези места винаги са се уважавали, подкрепяли и са си помагали едни на други без да се делят на християни и мюсюлмани.

За пета поредна година и в Никола Козлево бяха раздадени близо 3500 козунака на всички 1840 семейства, живеещи на територията на общината. Местният председател на ГЕРБ и общински кмет Ешреф Реджеб уточни, че всички хора са съпричастни към празника, в това число и християните, и мюсюлманите. Акцията бе проведена при стриктно спазване на мерки за безопасност, като на всички хора бяха раздадени и предпазни маски.

Съветниците от ГЕРБ във Велики Преслав зарадваха потребителите на услугата Домашен социален патронаж в общината с 500 специално боядисани яйца и 250 козунака и 500 яйца. Те направиха и материално дарение от дезинфектанти, ръкавици, маски и шлемове на всички кметства на територията на общината, Многопрофилната болница и Български пощи. Областният координатор на ГЕРБ и кмет на Шумен Любомир Христов пожела на жителите на областта да бъдат най-вече здрави. „Тази година празникът е по-различен и хората трябва да бъдат отговорни и съпричастни към близките и приятелите си. Нека да посрещнем Възкресението от домовете си. Да бъдем отговорни за нашето здраве и за това на ближния ни“, сподели Христов.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.