ГЕРБ предлага: Разрешават на лекари - директори на болници да практикуват
2

ГЕРБ предлага: Разрешават на лекари - директори на болници да практикуват

Да отпадне забраната лекари и зъболекари, които са директори или управители на болници да упражняват професията си и да практикуват. Това предвиждат поправки в закона за лечебните заведения,  а чрез тях в закона за публичните предприятия. Измененията са внесени от шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, която е и председател на здравната комисия в НС.

В мотивите си Дариткова изтъква, че така ще се даде възможност лекарите и тези по дентална медицина да продължат да упражняват професията си и да могат да работят по служебно и трудово правоотношения.

Това на свой ред според вносителя ще осигури достъпна медицинска помощ на българските граждани, особено за тези в малките населени места, както и в труднодостъпните и отдалечени райони, където липсата на достатъчно медицински специалисти представлявало сериозен проблем.

Какво пише в предложението , може да видите тук.

Междувременно нейната колежка от ГЕРБ Даниела Савеклиева е внесла поправки в закона за извънредните мерки. С тях тя предлага на финансова безвъзмездна помощ от държавата да могат да се възползват и фирми, които имат наложени наказания по Кодекса на труда и Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност. В самият текст пък е записано още, че право на помощ ще имат тези компании, който нямат публични задължения преди 1 януари 2020 година.

Промените още вчера са били разгледани от икономическа комисия, където обаче са били отхвърлени. Част от депутатите са изтъкнали, че не следва да се поощряват нередовни бизнеси и те да се изравняват с тези, които са били коректни към работниците си и към държавата.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.