ЕК даде поредната положителна оценка за структурните реформи у нас, доволни са от ГЕРБ. С новината се похвали депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. 

Той припомни, че ЕК е излязла със съобщение относно европейския семестър за 2020 г. 

В него изрично се отбелязвало, че е постигнат важен напредък в укрепването на управлението на финансовия сектор и са отстранени доста нерешени регулаторни въпроси. Особено важно е да подчертаем, отбеляза Иванов, че прегледът установява, че равнището на задлъжнялост в необслужения корпоративен сектор е намалило т.е. българският бизнес не изпитва затруднения при изплащането на кредитите си.

Иванов припомни, че през 2019 г. страната ни е била посочена от ЕК като една от 13-те държави-членки с икономически дисбаланси.

Днешните послания са важни икономически послания към България и икономическите й партньори, убедени са управляващите.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Радев пусна поправките в извънредния закон и бюджета

Президентът Румен Радев не е наложил вето и е пуснал за обнародване поправките в извънредния закон, както и актуализацията на бюджета. Те вече са предвидени за публикуване в "Държавен вестник" за 9 април ( утре- б.р), когато трябва да има извънреден брой на изданието. Това става ясно от сайта на "Държавен вестник".

Дончев: Смутът с ББР е заради съмнения, че държавата е дала кредита

Смутът дойде от това, че Банката за развитие (ББР)  е инструментът, чрез които осигуряваме гаранции на търговските банки, а имаше неоснователни съмнения, че този кредит е с ресурс от държавата. Така коментира отстраняването на шефовете на ББР вицепремиерът Томислав Дончев в предаването "Лице в лице" на БТВ. 

Ще може да плащаме разсрочено за военни продукти и услуги от САЩ

В резултат на подписаните до момента договори по Програмата за чуждестранни военни продажби на САЩ (FMS) за придобиване на самолети F-16 и други отбранителни продукти в Министерството на отбраната е получено писмо от Агенцията за сътрудничество в областта на отбраната на Департамента по отбрана на САЩ (DSCA), че Република България е включена в списъка на страните, които могат да заплащат разсрочено, на вноски по тримесечия, дължимите суми при сключване на нови договори по FMS, съобщиха от МО.