0

С тартирахме кампанията на Коалиция ГЕРБ-СДС за София област за предсрочните парламентарни избори на 11 юли от Костинброд, от храм "Свети Свети Кирил и Методий". Това написа във Фейсбук областния координатор на ГЕРБ Николина Ангелкова. С нея бе и водачът на листата Младен Маринов

Стартирахме кампанията на Коалиция ГЕРБ-СДС за София област за предсрочните парламентарни избори на 11 юли от Костинброд, от храм "Свети Свети Кирил и Методий". Това написа във Фейсбук областния координатор на ГЕРБ Николина Ангелкова. С нея бе и водачът на листата Младен Маринов

От снимка пък става ясно, че пред храма, по повод старта на кампания са пуснали на свобода бели гълъби. 

"Вярвам, че истината ще надделее над политическите сплетни и популизма. Не ни трябват празни обещания и заявки. За да си ефективен и за да има резултати, трябва много работа", пише Ангелкова.

По думите й започват тази кампания убедени, че жителите на София област познават всеки един от тях- доказани професионалисти, които могат да работят неуморно по дневния ред на областта и за решаването на проблемите в региона.

"Точно след месец, избери с номер 5 Коалиция ГЕРБ-СДС, защото всеки ден се доказваме, не само по време на избори", завършва тя.

Отново се явяваме със силната листа на коалиция ГЕРБ-СДС, която се състои изцяло от кандидати от Кюстендилска област - млади хора и доказани професионалисти, които отлично познават проблемите ѝ и могат да предложат най-ефективните решения. Резултатите от предишните избори доказаха, че този силен екип се ползва в най-висока степен с доверието на нашите избиратели. Сега сме 5 пъти по-мотивирани да работим за стабилността и просперитета на страната и да се противопоставим на хаоса, реваншизма и деструктивната политика. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Кюстендил Христо Терзийски, след официалното откриване на предизборната кампания.

По традиция, старт на кампанията бе даден с водосвет за здраве, благоденствие и успех, на който присъстваха всички кандидати от листата – Даниел Александров, Михаела Крумова, Анелия Любенова, д-р Александър Паризов, Мишел Виячева, Станислав Тенев и Нели Точева. На тържествения водосвет в храма „Успение Богородично“ присъства и областният координатор на политическата сила Даниел Данчев. Водосвета отслужиха Архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Исаак, иконом Светослав Григоров – председател на храма, протойерей Даниил Хаджийски, протойерей Виктор Мачай, свещеник Иларион Стоянчов, протодякон Александър Нешев и дякон Мирослав Костов.

Водачът на ГЕРБ-СДС и доскорошен министър на вътрешните работи, Христо Терзийски бе категоричен, че само за месец българските граждани са се убедили, че страната лесно може да бъде върната с години назад; че без политически сили, способни да поемат отговорност за управлението, всеки достоен човек и добър професионалист е изложен на политически произвол. „Време е да се завърнем към приоритетите, които са важни за България - икономическо развитие, инвестиции и иновации, модерно образование, подкрепа за малкия и средния бизнес, създаването на условия за младите хора, които да ги мотивират да останат да работят и създават семейства в родните си места“, заяви още Христо Терзийски.

Областният координатор на ГЕРБ Даниел Данчев даде заявка, че Коалицията ще води отворена към хората кампания, със смислен дебат за политики по ключови теми и приоритети за страната. „Българите са разумни хора и затова вярвам, че на 11 юли ще се доверят на сигурността и стабилността, а не на хаоса и агресията. След като 5 пъти получаваме доверието на българските граждани, с номер 5 в бюлетината отново ще се борим да спечелим подкрепата им“, заяви Даниел Данчев.

"Тръгваме към вота със смирение. Откриваме кампанията в деня на Свети Лука Лечителя с много разум и надежда България да бъде излекувана от хаоса, в който се намира, и от тази арогантност, която се лее навсякъде", заяви областният координатор на ГЕРБ в Пловдив и член на Изпълнителната комисия на партията инж. Иван Тотев при откриването на предизборната кампания на коалицията ГЕРБ-СДС с църковен молебен.

По думите му това, което се случва в момента, не е добро за страната. „Ние сме национално отговорна партия и смятаме, че трябва да бъдат градени мостове и да търсим пътища между всички видимо непримирими субекти. Трябва да се спре това чувство на незнание какво ще се случи в утрешния ден, защото несигурността буди страх, а страхът е чувство, което не дава възможност да бъдеш позитивен и да погледнеш в утрешния ден с надежда. Ние искаме да има надежда!", категоричен бе Тотев.

На службата в митрополитския храм „Света Марина” присъстваха кметът на Пловдив Здравко Димитров, председателят на Общинския съвет Александър Държиков, общински съветници, районни кметове, както и водачът на листата на ГЕРБ в Пловдивска област Дани Каназирева. „Обичайте народа си, както църквата го обича. Когато той усети обичта ви, ще възроди в себе си надеждата, а надеждата ще му даде вяра, че е способен да направи чудеса - вярата, която планини повдига" – с тези думи Н. В. Пр. Пловдивският митрополит Николай се обърна към кандидатите за народни представители от ГЕРБ в Пловдив.

Той отслужи молебен за здраве и благополучие в митрополитския храм „Света Марина” и благослови присъстващите в черквата. Преди молебена кандидатите за народни представители от 16-ти МИР Пловдив-град се събраха на стълбите на "Каменица" за обща снимка пред логото „ЗАЕДНО”. На изборите на 11-ти юли ГЕРБ е с номер 5 в интегралната бюлетина.