ГЕРБ: Ако трябва всеки ден ще викаме Рашков на изслушване

ГЕРБ: Ако трябва всеки ден ще викаме Рашков на изслушване

Партията иска изслушване на вътрешния министър и председателя на бюрото за СРС-та на закрито заседание

Ние ще продължим да задаваме въпроси и, ако се наложи всеки ден ще изслушваме Бойко Рашков, за да се установят тези факти и обстоятелства, които той хвърля, без да почиват на абсолютно никакви данни. Това обявиха от ГЕРБ по време на брифинг в НС.

По думите на председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова темата с подслушванията била преекспонирана. Целта била да се изчегърта ГЕРБ. „Днес при изслушването на министъра на вътрешните работи ние не чухме нито един факт, че е имало незаконни подслушване.  Има и доклад за бюрото на доклад на СРС, който отрича тези твърдения“, подчерта тя.

Тя заяви, че след като си тръгнал оттук, Рашков ползвал трибуната на МВР, за да прави нови внушава за акциите на министерството по време на предизборната кампания. „Това е недопустимо за пореден път да се правят внушение срещу една определена партия и това е ГЕРБ“, каза тя.

„В България все още сме правова държава и има презумпция за невиновност и всички твърдения за престъпления се доказват в в съда. Рашков не е последна инстанция, за да право подобни внушения. Зад всички думи трябва да има доказателства“, категорична бе Атанасова.

„Днес станаха ясни две неща. Първо, че Бойко Рашков е най-несъстоятелният министър на вътрешните работи през последните 31 години. Той е абсолютно неадекватен човек, който не разбира нито какво го питат и защо го питат. Той иска да остане министър на вътрешните работи. От гледна точка на нашата партийна тактика, ние имаме полза това да е така, защото много лесно ще можем да атакуваме това министерство. От гледна точка на държавата подобно развитие на събитията би било нещо средно между фарс и трагедия”, коментира Тома Биков.

Вчера партията е внесла искане в парламента за създаване на анкетна комисия, която да разследва действията на служебния министър на вътрешните работи по време на предизборната кампания.

Също така са внесли искане за изслуване на закрито заседание на Бойко Рашков и председателя на бюрото за контрол на СРС-тата. По думите на Атансаова това искане трявба да бъде уважено, защото в пленарна зала се говорели само общи приказаки.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.