Георги Кръстев от МГЕРБ участва във финалната церемония на Европейската седмица на регионите

Георги Кръстев от МГЕРБ участва във финалната церемония на Европейската седмица на регионите

Общинският клубен ръководител на МГЕРБ – Русе Георги Кръстев бе единственият избран от 150 изявени млади политици на европейско ниво да участва във финалната церемония на кохезионната програма от 18-тата Европейска седмица на регионите и градовете, съобщиха от партията.

Георги Кръстев благодари за възможността да държи реч заедно с еврокомисаря по кохезионната политика и реформите на ЕС Елиза Ферейра и с президента на Европейския комитет на регионите Апостолос Цицикостас.

„Използвах възможността да споделя моята лична авторска идея, която цели затвърждаване на европейските ценности сред гражданите на ЕС, борба с пропагандата и фалшивите новини, прозрачност и отчетност в различните секторни политики и най-вече доближаване на Европа до гражданите“, заяви Кръстев. Неговата идея е свързана с изграждане на 4 високотехнологични центрове с електронни библиотеки, дигитални музеи, конферентни зали и служители с експертиза, чрез които Европа да влезе в нова ера от своето развитие.

Освен това, центровете може да са място за много събития и срещи на евродепутати и други политически лица на ЕС с обикновените граждани. Центровете ще бъдат подходящи за хора от всички възрасти, тъй като ще могат да се провеждат посещения от ученически групи, които да научат повече за историята и значимостта на Съюза, както и за своите права и възможности в него. ️"Основополагащо е ЕС да се доближи до хората си", заяви още Кръстев в речта си.

„Според мен центровете трябва да бъдат 4: северен, южен, западен и източен. ️Изразих желанието си източният център да бъде в моя роден град Русе, заради стратегическото му място на картата на България и Европа. Убеден съм, че проект от такава величина освен всички ползи описани по-горе, ще доведе до възход за икономиката в региона и просперитета на нашия град“, каза още общинският ръководител на МГЕРБ.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.