0

Г еорги Господинов бе отличен с международната литературна награда Ceppo (Premio Ceppo Internazionale Racconto) в Италия. Писателят си заслужи приза с книгата си с разкази „И всичко стана луна“, издадена от местното издателство „Воланд“.

Георги Господинов бе отличен с международната литературна награда Ceppo (Premio Ceppo Internazionale Racconto) в Италия. Писателят си заслужи приза с книгата си с разкази „И всичко стана луна“, издадена от местното издателство „Воланд“.

През март пък Господинов ще изнесе и лекция магистралис във Флоренция. Тя ще бъде озаглавена „За тъгата, страховете, детството и други истории“. Тогава авторът ще представи и книгата си „Всичките наши тела“, която предстои да се появи на италианския пазар в превод на професор Джузепе дел'Агата.

„Благодарение на своето поетическо възприятие, подхранвано с меланхолия, но и с хумор, той успява във всичките си разкази да прояви силна емпатия между своя Аз и другите ("Аз сме"), което е дарба на детството, продължена в зрелостта и невероятен талант за смесване на различни жанрове.", гласят думите на журито, отсъдили приза Ceppo на името на Господинов.