0

С ериал „Четири сватби и едно погребение“, вдъхновен от популярния едноименен филм на Майк Нюъл, тръгна по американската стрийминг платформа Hulu в последната вечер на юли.

Сериал „Четири сватби и едно погребение“, вдъхновен от популярния едноименен филм на Майк Нюъл, тръгна по американската стрийминг платформа Hulu в последната вечер на юли.

Филмът, който даде тласък на кариерата на Хю Грант и все още е с култов статус в жанра на романтичната комедия, е само претекст, с някои препратки към британския стил на живот, да се покаже американската перспектива към подобни събития. В центъра на сериала са четирима приятели – Майа, Крейг, Енсли и Дъфи, които пристигат в Лондон за тържество.

Екипът е от млади актьори, сред които Натали Иманюел, позната като Мисандей от „Игра на тронове“. Но се появяват с камео-роли и Хю Грант, и Анди Макдауъл. Сценарист и изпълнителен продуцент е Ричард Къртис, майстор на английските романтични комедии като „Наистина любов“, „Нотинг Хил“ и сагата за Бриджит Джоунс.

Сред участниците в серията са още Кристин Скот Томас, Джон Хана, Роан Аткинсън, а в съвременната романтична приказка, преизпълнена с ирония, младоженки в една от 4-те сватби са актрисите Лили Джеймс и Алисия Викандер – съответно дъщеря на героите на Хю Грант и Анди Макдауъл и дъщеря на героинята на Кристин Скот Томас. „За щастие, не сме роднини“, казват двете екранни булки.