Галя Захариева от ГЕРБ: Усилията ни са за българския учител

Галя Захариева от ГЕРБ: Усилията ни са за българския учител

Учителят е човекът, който е натоварен с мисията да показва знанието. За него са нашите усилия, нашата политическа отговорност. Това заяви народният представител от ПГ на ГЕРБ Галя Захариева в декларация от името на групата по повод енят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

„Сигурно никой от нас не си е представял, че тази декларация за най-светлия празник в нашия календар 24-ти май ще бъде във време на пандемия, в което знанието, духовността, тържеството на просвещението, на науката, на човека, ще бъдат от такова огромно значение. Във всяко друго време,което е в навечерието на 24-ти май, щях да помоля да споделите емоцията от тържеството на делото на светите братя Кирил и Методий и да напомня за конкретната политическа стратегия на ПП ГЕРБ за развитието на националния ни приоритет, образованието на българските деца и подкрепата за науката и културната общност", каза тя.

Захариева подчерта, че учителят не зависи от учебника итехнологиите, от класните стаи. Той е натоварен от общество да сподели пътят към знание и духовност.

„Учителят е човекът, който е натоварен с мисията да показва знанието. За него са нашите усилия, за него е и нашата политическа отговорност. Затова с приоритета образование ГЕРБ поиска, обеща и изпълнява ангажимента си да инвестира, да развива и подкрепя учителите. Защото те инвестират, развиват и подкрепят новите поколения”, подчерта тя от името на ГЕРБ. 

От БСП също излязоха с декларация по повод 24 май. В нея Веска Ненчева подчерта, че всичко започвало още по времето на Първото българско царство. По думите й тогава владетелите знаели, че книжовността била толкова важна колко и да се върти меч. Тя даде пример и със Златния век по времето на цар Симеон. Ненчева не подмина и Паисий Хиледсрски и "История славянобългарска". По думите й през 9 век Кирил и Медоти издигнали писмеността на пиадестал, а създаването на буквите имало приемственост и от учениците им. Тя благодари на учителите за вярата в просвет скоро дело, като подчерта, че по време на кризата с коронавирус, преподавателите само за 48 часа са привели образователната система в електронен вариант, без да чакат заповед от министерството.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.