26-годишната Галя, която изостави на паркинг до Централна гара в Пловдив петмесечния си син, не желаела бебето. Тя предпочитала детето й да бъдело дадено на друго семейство, което да осигури по-добър старт в живота на малкия Мехмед.

Това стана ясно по време на извънредна пресконференция в полицията в Пловдив, на която присъстваха директорът й ст. ком. Атанас Илков и шефът на Районна прокуратура в Пловдив Чавдар Грошев. Те уточниха, че до разплитането на това кои са родителите на пеленачето се стигнало, след като мъж от Кричим отишъл в сряда в Четвърто районно управление на полицията в Пловдив. Мъжът казал, че е разпознал бебето от медиите и че знае кои са родителите му. Бащата Григор е от Кричим, а майката Галя е от старозагорското село Обручище. Заедно били от 3 години. Майката имала и още едно по-голямо дете, което е на около 6-7 години, но също като зарязаното бебе, не е било припознато от биологичния си баща. Предполага се, че двете й деца са от различни бащи. За известно време двамата живеели на квартира в Аджисан махалата в Пловдив, след което се преместили при роднини на Григор в Кричим. Той работел, а тя често отскачала до района на Централна гара в Пловдив, където просела.

След показанията на мъжа, който ги познавал, в сряда късно вечерта първо бил задържан Григор. Пред полицаите той обяснил, че идея няма какво е направила благоверната му. Казал, че Галя и бебето липсвали от няколко дни и че когато установил липсата им, отишъл до Пловдив да ги търси. Обиколил района на Централна гара, но след като не ги намерил, се прибрал в Кричим. Той казал на полицията, че вероятно Галя се е върнала в родното си село Обручище. Със съдействието на дирекцията на полицията в Стара Загора Галя била открита и в четвъртък сутринта на свой ред била закопчана.

При разпита си тя подробно разказала защо е изоставила Мехмед. Казала, че живее в немотия и няма пари да си гледа детето. Решила да го остави на паркинга, за да му бъдел намерен по-добър дом. Таткото Григор не бил на това мнение пред полицаите. Според него той и родата му можели да гледат Мехмед, въпреки че не бил припознал сина си. Не го припознал, защото, когато малкият се родил на 28 декември м.г., Григор бил в чужбина.

Майката зарязала пеленачето по обяд на 22 април т.г. между колите на паркинг зад бившето кино „Гео Милев” срещу Централна гара в Пловдив. След това тя отишла до своя приятелка и взела пари назаем. После се върнала обратно до паркинга, но само, за да се увери, че Мехмед е добре. Нямала намерение да си го взима обратно, уточни ст.ком. Илков. Когато обаче видяла полицейските патрулки на мястото, се изплашила и си тръгнала.

Пеленачето оцеляло на косъм, защото било оставено на място, към което жена шофьор се била засилила да паркира. За късмет на Мехмед там имало и пешеходец, който видял бебето да лежи на асфалта и спрял шофьорката, след което се обадили на 112.
В момента бебето е все още в педиатрията в Пловдив, а съдбата му ще бъде решена от социалните служби. Таткото най-вероятно ще бъде освободен от ареста. Галя обаче я грози затвор до 3 години и обществено порицание.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Деца и полицаи с флашмоб срещу тормоза в училище

Деца, психолози и полицаи от Пловдив се включиха с флашмоб срещу насилието в училище. Така те отбелязаха Световния ден за борба с тормоза в училищата, съобщиха от полицията в Пловдив.

Вторите проби потвърждават замърсяване на река Юговска с цианиди

Силно завишени стойности на свободни цианиди показва анализът на водните проби, взети от незаконната тръба на утаителя към хвостохранилището - Лъки 2, съобщиха от областната управа в Пловдив. Данните от вторите проби показват, че водите на река Юговска са замърсени с 12 милиграма на литър при норма на отпадъчни води 0,1 милиграма/л.