Гал Сасон: Връхлитат ни могъщи затъмнения
2

Гал Сасон: Връхлитат ни могъщи затъмнения

Със затъмнението, случващо се на 5-6 юни, започва могъща и сложна поредица, която преобръща живота ни поне през следващите 2 години, твърди прочутият американски астролог, кабалист и гуру Гал Сасон.

В петък и събота, когато пълнолунието носи поетичното заглавие Ягодова луна (така се нарича пълнолунието през юни), е първото затъмнение в оста Близнаци – Стрелец. У нас то се вижда в максималната му фаза от 22:24 ч на 5 юни до 01:25 ч на 6 юни.

Още миналата година в интервю за в. „Телеграф“ за книгата си с прогнози за 2020 г., издадена от „Кибеа“, Гал Сасон позна пандемията от коронавируса, но предрече, че страната ни ще ни ще я мине далеч по-леко от другите в Европа.

Гал Сасон твърди, че затъмненията имат мощен ефект върху всеки един човек, независимо в кой знак от зодиака попадат. Той казва: „От края на 2018 г. затъмненията бяха в Рак и представителите на този знак бяха в турбо режим. Сега те се прехвърлят в оста Близнаци – Стрелец, което донася известно облекчение, но не съвсем“.

Възел

От 5 юни Северният лунен възел напуска Рак и влиза в Близнаци, а Южният напуска Козирог и влиза в Стрелец. Те ще са там до 22 декември 2021 г. Възлите са точките, в които се пресичат траекториите на Луната и Слънцето. Поради тази причина възлите са знаците на затъмненията. Северен възел в Близнаци ни приканва да се усъвършенстваме в общуването, да споделяме информация, да се отнасяме позитивно към всеки човек, все едно е наш брат или сестра. Де сме обективни и да не приемаме нещата твърде лично. Въздушни и леки, Близнаци излъчват лекота, от която се нуждаем отчаяно в тежката година на земния знак Козирог. Южният възел в Стрелец ни приканва да се освободим от радикализъм, лакомия, свръхоптимизъм и убедеността, че само нашата истина е едничка и вярна и няма друга гледна точка.

Северният възел преминава през Близнаци при ретроградна Венера също в Близнаци (тя ще продължи така до 25 юни). Ретроградната Венера ни дава шанс да преоценим партньорствата в работата и живота. Да открием любовта във всичките й аспекти – в сексуално партньорство, братска и роднинска, в бизнеса. Меркурий е покровителят на Близнаци и неговите ретроградни движения през следващите две години ще са особено осезаеми и важни.

Ускорение

Затъмненията ускоряват процесите и усилват всичко, което се случва в живота на човек, пояснява Гал Сасон. Слънчевите затъмнения са могъщи новолуния, при които Слънцето и Луната се изравняват. Лунният диск закрива и поглъща Слънчевия. Слънчевите затъмнения носят ново начало и нов път. Те са свързани с действие и вземане на решения. Лунните затъмнения са усилени пълнолуния. Земята попада точно между Луната и Слънцето, чувстваме се разкъсани. Ако слънчевото затъмнение е мъжкото, то лунното е дивият аспект на женското начало. Усилва страховете. Важно е по време на лунно затъмнение да не реагираме първосигнално.

През 2020 г. имаме максимално възможните за една година затъмнени – 6. На 10-11 януари минахме през полусенчесто лунно затъмнение в Рак. Сега на 5-6 юни предстои полусенчесто лунно затъмнение в Стрелец, което ще се вижда и у нас. То е първото от поредица затъмнения по оста Близнаци – Стрелец. Изправя истината срещу лъжата, автентичността срещу фалша. Принуждава ни да се фокусираме върху здравето, работата, начина на хранене, режима и служенето. Настъпва по време на ретроградна Венера, която образува съвпад със Слънцето, а това значи проблеми във взаимоотношенията. Допълнително Марс образува квадратура със затъмнението и Венера. Това подчертава четворката на годината и всички неблагоприятни неща, които носи. Изплуват дипломатически инциденти, конфликти в личните взаимоотношения и чувство на несигурност, които могат да породят проблеми с партньорите и финансови сътресения.

Пръстен

На 21 юни предстои пръстеновидно слънчево затъмнение в Рак, което съвпада с астрономическия ден на лятното слънцестоене. Вижда се в Югоизточна Европа. Луната преминава през центъра на Слънцето, но слънчевият диск остава непокрит в края, откъдето идва и асоциацията с пръстен. Както пише Толкин във „Властелинът на пръстените“: „Единствен пръстен ги владее и в тъмнина ще ги обвие“. Затъмненията в деня на слънцестоенето се смятат за най-могъщите. Вярва се, че това затъмнение може да открие и нов път пред човечеството, защото лятното слънцестоене е известно още и като Човешката порта. А по това време имаме куп ретроградни планети – Меркурий, Венера, Юпитер, Сатурн, Нептун, Плутон. Бъдете особено внимателни как се държите, говорите и общувате с всички – любими и любовници, съпруги/съпрузи, приятели, висшестоящи.

На 4-5 юли идва полусенчесто лунно затъмнение в Козирог. Продължава ретроградното движение на Меркурий, а от там и недоразуменията в комуникациите на всяко едно равнище.

Пълно

На 29-30 ноември идва полусенчесто лунно затъмнение в Близнаци. Време е да промените начина, по който учите и преподавате – в пряк и преносен смисъл. Все пак принципът е, че човек се учи, докато е жив.

Шестото и последно за тази година затъмнение е на 14 декември – пълно слънчево в Стрелец. Няма да се вижда от Европа. Мощно затъмнение, което поставя ново начало в образованието, издателската дейност и пътешествията, твърди Гал Сасон. Обръща внимание на чужденците, на специфични култури. Чудесен повод да се започне изучаването на чужд език.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.