0

Г аф беляза епизода на предаването „Стани богат“, който се излъчи снощи по bTV.

Гаф беляза епизода на предаването „Стани богат“, който се излъчи снощи по bTV.

Единият от участниците трябваше да отговори на въпроса Къде лежи за кратко футболистът Паоло Роси преди с отбора на Италия да спечели Световната купа през 1982 г.?“, а нито един от посочените отговори не отговаря на истината.

От екипа пуснаха официално изявление в социалните мрежи:

„Вчера, 10 януари, в предаването „Стани богат“ бе зададен въпрос без опция за верен отговор. Въпросът гласеше: „Къде лежи за кратко футболистът Паоло Роси преди с отбора на Италия да спечели Световната купа през 1982 г.?“. Отговорът, посочен като верен: „А/ В затвора“ – всъщност не отговаря на фактите. Както и нито една от посочените други опции за верен отговор.

За този въпрос екипът е бил подведен от български и чужди източници, в които се твърди, че футболистът е бил за кратко в затвора. Така, авторът на въпроса е станал жертва на многократно повторена лъжа.

За подобна ситуация регламентът на формата, който ние спазваме стриктно, предвижда играчът да запази спечелената сума, ако е продължил играта си след некоректния въпрос. В конкретния случай играчът продължи своята игра и отпадна на по-късен етап в състезанието.

За нас доверието на участниците и почитателите на играта е от първостепенно значение и поднасяме извиненията си за допуснатата неточност, като сме предприели и ще продължим да прилагаме мерки, с цел да бъдат избегнати подобни ситуации в бъдеще.

„Стани богат“ е игра за знания и ние ще продължим да провокираме любопитството на всички пред екраните.

С уважение,

Екипът на „Стани богат"