0

Т азгодишното издание на REFAN CUP за деца, родени 2008-а година, завърши по възможно най-емоционалния начин - с дузпи.

Тазгодишното издание на REFAN CUP за деца, родени 2008-а година, завърши по възможно най-емоционалния начин - с дузпи.

Шампиони станаха ФА Пловдив след трудна победа срещу Ботев Пд в един мач, който впечатли с люта, но честна футболна битка. Финалната среща предизвика истински вулкан от емоции, а напрежението поддържаше адреналина на присъстващите до последния съдийски сигнал. В малкия финал, който определи бронзовите медалисти, победител излезе тимът на Векта, след победа над Хебър Пазарджик.
В много силния турнир, организиран от Рефан България, Ботев Пловдив и Тихомир Шопов, в продължение на четири дни премериха сили осем отбора: ФА Пловдив, Ботев Пд, Векта Пд, Хебър Пазарджик, Берое Стара Загора, Олимпия, Локо Пд и Спартак Пд. Това е второто издание на REFAN CUP и тази година то се проведе на базата на Ботев Пловдив в Коматево по правилата на Футбол 9.


Освен купи и медали за победителите, на финала на турнира се връчиха и индивидуални призове: за голмайстор, най-добър вратар, защитник, халф, както и за най-полезен играч. Организаторът и спонсор на събитието REFAN осигури подаръци за всяко едно дете и треньор, взели участие в турнира.
Управителят на Рефан България Ангел Попов изказа своята благодарност и поздравления към собственика на Ботев Пловдив Георги Самуилов и изпълнителния директор на жълто-черния клуб Иван Йотков, за предоставените на отборите перфектни условия, а на Тихомир Шопов - за перфектната организация на събитието.
Организаторите на REFAN CUP загатнаха, че през лятото готвят нова надпревара, в която има голяма вероятност да се включат и отбори от чужбина.