0

Ж ивотът на футболната легенда Франческо Тоти скоро може да се превърне в тв сериал. Продуцентската компания Wildside, която реализира поредицата „Младият папа“ с Джуд Лоу, е придобила правата върху автобиографичната книга на Тоти „Един капитан“, писана на четири ръце с известния спортен журналист Паоло Кондо.

Животът на футболната легенда Франческо Тоти скоро може да се превърне в тв сериал. Продуцентската компания Wildside, която реализира поредицата „Младият папа“ с Джуд Лоу, е придобила правата върху автобиографичната книга на Тоти „Един капитан“, писана на четири ръце с известния спортен журналист Паоло Кондо.

Бъдещият сериал, който най-вероятно ще бъде заснет за телевизия Sky, ще разказва за възхода на най-великия футболист в цялата история на „Рома“. Преди 2 години, вече на 40, Тоти се оттегли от активния спорт и в момента е директор на клуба, в който е преминал целият му състезателен живот.

Самият Франческо Тоти, наричан от тифозите „Принца на Рим“, няма да се появи на екрана, а в момента усилено се търси точният изпълнител, който би могъл да пресъздаде образа му от началото до края на неговата дълга футболна кариера. Най-спряганото засега име е това на актьора Алесандро Борги – рус, синеок, атлетичен, физически той много прилича на шампиона.

В киносалоните в Италия пък все още върви филмът „Шампионът“, където главен герой е млад футболист на „Рома“. Той е силен на терена, но объркан извън него, ето защо му е намерен частен учител, който ще стане и негов приятел. Тоти лично е дал благословията си за филма, разказва режисьорът Леонардо Д`Агостини. „Продуцентите ме повикаха тайно като в шпионски филм. В празната зала влязоха Тоти и съпругата му Илари Блази. След филма разговаряхме дълго. Казаха, че са се разпознали във филма, че антуражът, който кръжи около футболния свят, възходите и паденията в кариерата са предадени много истински. Илари дори плака. Тоти сподели, че би искал отново да гледа филма, но със сина си, който също спортува. Интересуваха го по-специално отношенията между учител и ученик, които му напомняли на тези между беща и син“, разказва режисьорът.