0

Н идерландският национал Дейли Блинд призна, че сериозно е обмислял възможността да не вземе участие във вчерашния мач срещу Украйна (3:2) от група „С“ на Евро 2020. Причината за това е случилото се с датския национал Кристиан Ериксен, който получи сърдечен арест ден по-рано на срещата с Финландия (0:1).

Нидерландският национал Дейли Блинд призна, че сериозно е обмислял възможността да не вземе участие във вчерашния мач срещу Украйна (3:2) от група „С“ на Евро 2020. Причината за това е случилото се с датския национал Кристиан Ериксен, който получи сърдечен арест ден по-рано на срещата с Финландия (0:1).

„Трябваше да преодолея психологическо препятствие. Горд съм, че го играх, но след като ме замениха в 63-ата минута, емоциите взеха връх“, заяви 31-годишният дефанзивен халф на „Аякс“, който при смяната си избухна в сълзи.

Самият Блинд преодоля сериозен проблем със сърцето. В края на 2019 г. той беше сменен принудително в мача от Шампионската лига срещу „Валенсия“. Впоследствие се оказа, че има възпаление на сърдечния мускул. Оттогава нидерландецът играе с имплантиран дефибрилатор.

„Бях поразен от видяното по телевизията. За мен това са познати неща и веднага ги разпознах. Случилото се с Ериксен силно ми подейства. Новината, че Кристиан е добре ми даде сили да играя. Мисля, че не съм единственият, на който това му се отрази. Моля ви, оставете Ериксен на спокойствие“, допълни Дейли Блинд.

„Дейли направи всичко възможно, за да играе срещу Украйна и да помогне на отбора. Знам колко много страдаше снощи заради случилото се с Ериксен“, коментира селекционерът на „лалетата“ Франк де Бур.

Източник: blitz.bg