0

Ш окалатиерът Бернар, напусна родната си Франция и отвори работилница за белгийски шоколад в Самоков. Причината е неговата любима българката- Светлана. С нея правят ръчни бонбони и блокчета от белгийски шоколад. Това разказа самият той по време на изложението за храни в Интер Експо Центъра, което се провежда до 7 ноември в столицата.

Шокалатиерът Бернар, напусна родната си Франция и отвори работилница за белгийски шоколад в Самоков. Причината е неговата любима българката- Светлана. С нея правят ръчни бонбони и блокчета от белгийски шоколад. Това разказа самият той по време на изложението за храни в Интер Експо Центъра, което се провежда до 7 ноември в столицата.

Бернар и Светлана са отворили своята работилница точно преди да започне карантината за Ковид 19. На изложението за първи път излагат своите произведения на сладкарското изкуство. Част от тях са създадени с плодове от български малини, боровинки и други плодове.

Снимки Авторът

Французинът Бернар на изложението

Светлана показва шокалодвите блокчета, които са ръчна изработка