Франция отменя всички рестрикции за движението през вътрешните си европейски граници

Франция отменя всички рестрикции за движението през вътрешните си европейски граници

Франция отменя всички рестрикции по отношение на движението през вътрешните си европейски граници /сухопътни, въздушни и морски/, които бяха наложени с оглед борбата срещу разпространението на COVID-19, съобщиха от МВнР.

Считано от 15.06.2020 г., лицата, пристигащи от страните от европейското пространство /държавите-членки на ЕС, Андора, Исландия, Лихтенщайн, Монако, Норвегия, Сан-Марино, Швейцария и Ватикана/ могат да влизат на френска територия без наличието на рестрикции, свързани с борбата срещу разпространението на вируса covid-19, като се връща режимът на пътуване преди 18.03.2020 г. Пристигащите от посочените страни вече не са задължени да разполагат с международна декларация за влизане във Франция. Лицата, пристигащи от европейското пространство, са освободени от 14-дневна карантина при пристигането им във Франция.

Въз основата на реципрочност, остават в сила ограниченията по отношение на пристигащите със самолет от Испания, както и по отношение на пристигащите от Великобритания:

- до 21 юни 2020 г. пристигащите със самолет от Испания ще бъдат поканени да спазват 14-дневна карантина при пристигането им във Франция;
- до второ решение, пристигащите от Великобритания ще бъдат поканени да спазват 14-дневна карантина при пристигането им във Франция.

Възможности за пътуване - в Париж са отворени летище „Шарл де Гол“, а от 14.06.2020 г. е отворено и летище Париж – Буве. Летище Париж - Орли остава затворено до 26 юни 2020 г. По отношение на останалите международни летища във Франция актуална информация може да бъде получена от интернет страниците на съответното летище. На летищата във Франция, както и в самолетите, считано от 11 май 2020 г. е задължително носенето на маска.

Влизане във Франция от трети страни - Франция ще отваря постепенно своите външни шенгенски граници, считано от 01.07.2020 г. Това ще се извърши постепенно и диференцирано според санитарната ситуация в различните трети страни, както и в съответствие с решенията, които ще бъдат взети на европейско ниво оттук нататък.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.