0

И нформация от първа ръка за Германия получава селекционерът на Франция Дидие Дешан преди днешния сблъсък на гиганти в група D. Двата отбора се изправят един срещу друг в Мюнхен от 22:00 ч. в мач, който мнозина определят като достоен за финал.

Информация от първа ръка за Германия получава селекционерът на Франция Дидие Дешан преди днешния сблъсък на гиганти в група D. Двата отбора се изправят един срещу друг в Мюнхен от 22:00 ч. в мач, който мнозина определят като достоен за финал.

Четирима от състава на „петлите“ - Люка Ернандес, Бенжамен Павар, Корентен Толисо и Кингсли Коман, играят в „Байерн“ и познават отлично съперника. Това може да изиграе важна роля в мача, който се явява повторение на полуфинала на Евро 2016. Тогава Франция победи с 2:0, но във финала падна от Португалия. Защищаващите титлата си европейски шампиони също са в групата, в която е и Унгария.

Букмейкърите дават почти равни шансове на двата отбора.

Коефициентът за Франция е 2.70, а за Германия – 2.75. Равенството пък е оценено на 3.75. В Бундестима пък са наясно откъде идва най-голямата опасност за тях. „Те имат отлични нападатели и ние трябва да спечелим сблъсъците един на един“, коментира защитникът Антонио Рюдигер, който този сезон спечели Шампионската лига с „Челси“. Трябва да сме лоши, понякога трябва да играеш грозно, а не красиво“, каза още футболистът, който има 42 мача за Германия е се превърна в един от важните хора в състава на Йоаким Льов.

Дидие Дешан пък ще изведе Франция в първия мач към постигането на исторически успех. Ако отборът вземе титлата, той ще стане първият, правил това като селекционер и капитан, след като триумфира с „петлите“ през 2000. Тогава отборът спечели титлата като действащ световен, какъвто са и сега. През 2018 г. той стана едва вторият след Франц Бекенбауер, спечелил световната купа като капитан и треньор.

„В мач като този с Германия суперлативите, миналото и талантът не са достатъчни за европейска титла“, заяви в навечерието на сблъсъка с Бундестима Дешан пред „Екип“.

Програма

Група F

19 ч. Унгария – Португалия (Будапеща, БНТ)

22 ч. Франция – Германия (Мюнхен, Nova)