0

О фициалният вносител на марката Ford в България – „Мото-Пфое”, представи за първи път в Източна Европа четири изцяло нови автомобила с мощност общо над 1400 конски сили под капака. Почитателите на категорията „Американски мускули“ видяха под един покрив в шоурума на Ford в столичния ж.к. „Младост” новия спортен кросоувър Puma ST, семейния всъдеход Explorer, ексклузивното спортното купе Mustang Mach 1 и новият изцяло електрически спортен кросоувър Mustang Mach-E GT.

Официалният вносител на марката Ford в България – „Мото-Пфое”, представи за първи път в Източна Европа четири изцяло нови автомобила с мощност общо над 1400 конски сили под капака. Почитателите на категорията „Американски мускули“ видяха под един покрив в шоурума на Ford в столичния ж.к. „Младост” новия спортен кросоувър Puma ST, семейния всъдеход Explorer, ексклузивното спортното купе Mustang Mach 1 и новият изцяло електрически спортен кросоувър Mustang Mach-E GT.

Гости на горещата премиера 4 в 1 бяха множество ценители на марката със синия овал и любители на спортните страсти. Специални гости на премиерата бяха и собствениците на спортните модели от гамата Ford Performance в серийно изпълнение, сред които различни поколения на Focus ST, Focus RS и Fiesta ST, както и мощните американски мускули Mustang GT и Mustang Bullitt.

Новият компактен спортен кросоувър Ford Puma ST идва в ефектен ярко зелен цвят и се задвижва от 1,5-литров бензинов турбодвигател EcoBoost с мощност 200 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия. Тягата се предава на предните колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,7 секунди, а максимална скорост е 220 км/ч.

Управлението е по-директно от това при стандартния модел Puma, а окачването е по-стегнато. Аудиосистема е с музикална мощност 575 вата и осигурява 100% адреналин. Представеният Ford Puma ST е оборудван с пакет Performance, амбиентно осветление и спортни седалки Recaro.

Новият семеен всъдеход Ford Explorer въплъщава истинска изисканост и класа, като вече е направен и в изпълнение за Европа. Моделът Ford Explorer е легендарен SUV и е номер 1 по продажби в Америка за всички времена с 8 милиона броя, произведени от началото на модела досега. Новият Ford Explorer разполага с впечатляваща хибридна мощност от 457 к.с., въртящ момент от 825 Нм и близо 1000 вата музикална мощност от аудиосистемата B&O.

Новият Ford Explorer изпъква с интелигентно задвижване 4х4 и подновен анализ на данните на всеки 10 милисекунди, четири режима на електрическа работа, седем режима на настройки спрямо терена и 5 звезди за безопасност. Едновременно с това Plug-in хибридният SUV постига 3,1 л/100 км среден разход на бензин и минимални емисии на СО2 от едва 71 г/км.

Ексклузивното спортно купе Ford Mustang Mach 1 е кола за ценители, който отправя предизвикателство към бързата мисъл и незабавната реакция, спортния дух, самоконтрола и вечния стремеж да покоряваме. Моделът с гордост носи името Mustang, който е най-сниманият автомобил в киното. Новият суперспортен Mustang Mach 1 е последният и най-нов от своя вид.

Новият Mustang Mach 1 в пистова версия е готов да впечатлява, задвижван от мощен V-образен 8-цилиндров бензинов двигател с уникално софтуерно калибриране за 460 к.с. при 7500 об/мин, отворена въздушна индукционна система и 87-милиметров корпус на дроселната клапа за бързи реакции и уникална изпускателна система с активен клапан за създаване на дрезгав звук.

Черешката на тортата от четирите премиери безспорно беше първият изцяло електрически спортен кросоувър Ford Mustang Mach-E GT. Много хора още смятат, че електрическите автомобили са бъдещето, но те всъщност са настоящето. Новият Mach-E е истински Mustang, продукт на масивна технологична трансформация, но със същите расови гени. Моделът е изцяло електрически, но и 100-процентов Mustang – бърз, мощен и с вродено удоволствие от шофирането.

Това е автомобилът за новото поколение притежатели на Mustang с два електрически мотора и задвижване на четирите колела, с мощност 487 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч само за 3,8 секунди. Новият електрически Mustang Mach-E може да се зареди за 10 минути достатъчно за пробег от 60 км и има възможност за пробег до 610 км само с едно пълно зареждане.

Гостите на уникалното парти Ford Performance приветства управителят на „Мото-Пфое” Груп, Масухиро Ояма, който сподели, че уникалните премиерни автомобили тръгват от 18 юни до 4 август на роудшоу в 14 града на страната, посветено на 30-годишния юбилей на компанията, който тя празнува през настоящата година.

„Мото-Пфое е компания с 30-годишна история и водещи позиции на пазара за автомобили. През всички тези години ние си поставяме високи цели по отношение на функционалност и обхват на услугите, които предлагаме на клиентите, с което допринасяме и за развитието на пазара и бизнеса в сектора на мобилността. Тази вечер представяме електрическия модел от ново поколение – Ford Mustang Mach-E GT и всъщност си даваме сметка, че на първо място за нас е важно да направим така, че електрическите автомобили да бъдат все повече използвани в България, защото те допринасят за по-чист и здрав свят. И това е нашата бъдеща цел”, каза още г-н Ояма.