0

С ветовният автомобилен гигант Ford обяви премиерата на новия специален модел Mustang55 за клиентите в Европа, отбелязващ 55-тата годишнина на емблематичния спортен автомобил. Новият Mustang55 е базиран на стандартния Ford Mustang с 5,0-литров V8-цилиндров бензинов двигател с мощност 450 к.с. и има уникални екстериорни детайли, включително отличителни ленти на предния капак и отстрани, емблеми и опционален заден спойлер, както и интериор с високо ниво на оборудване.

Световният автомобилен гигант Ford обяви премиерата на новия специален модел Mustang55 за клиентите в Европа, отбелязващ 55-тата годишнина на емблематичния спортен автомобил. Новият Mustang55 е базиран на стандартния Ford Mustang с 5,0-литров V8-цилиндров бензинов двигател с мощност 450 к.с. и има уникални екстериорни детайли, включително отличителни ленти на предния капак и отстрани, емблеми и опционален заден спойлер, както и интериор с високо ниво на оборудване.

Новият Ford Mustang с 2,3-литровия бензинов турбодвигател EcoBoost вече има обновени стилови черти, вдъхновени от легендарните модели Mustang Shelby и включва като стандартно оборудване изпускателната система с активен клапан на Ford, която позволява на водачите да регулират интензивността на звука от ауспуха на Mustang спрямо настроението си и условията на шофиране.

Новото специално издание на Ford Mustang55 е налично във варианти на каросерията фастбек и кабриолет. Моделът добавя уникален акцент към елегантните и атлетични стилови черти на Ford Mustang с черни ленти с преливащ ефект за ниския преден капак и долните странични части на каросерията, както и черен покрив за моделите фастбек, който допълва 19-инчовите алуминиеви джанти в блестящ черен цвят. Новите цветове на Mustang, въведени в цялата гама, са Iconic Silver, Lucid Red, Twister Orange и Grabber Lime.

Моделите Mustang55 в цвят Shadow Black включват сребристи ленти, а кабриолетите са оборудвани с черен текстилен покрив. Двуцветните горна и долна предни решетки са в черен цвят Gloss Black и Pillar Black, като горната решетка включва емблема на пони в черен цвят Pillar Black. Емблемите 5.0 на предните калници са черни в Pillar Black и включват ексклузивен цвят Colorado Red за десетичната точка. Опционален повдигнат спойлер за капака на багажника в цвят Pillar Black завършва специалния екстериорен изглед.

Интериорът на юбилейния Ford Mustang55 с високи спецификации усъвършенства преживяването на пътниците с вложки на арматурното табло с ефект на карбонови влакна, централна конзола, облицована с кожа, и опори за коленете с отличителен сив шев, който се повтаря при премиум подовите стелки. Моделите Mustang55, оборудвани с 6-степенната механична скоростна кутия на Ford, включват уникална формована топка на скоростния лост, а моделите с 10-степенна автоматична скоростна кутия са оборудвани с уникална топка на скоростния лост от метална сплав. Седалките и вратите са облицовани с висококачествена кожа.

Стандартните технологии за комфорт и удобство включват отопление и охлаждане на предните седалки, усъвършенстваната система за свързаност на Ford SYNC 3 вече с радио DAB+, премиум аудиосистема B&O с 12 високоговорителя и вграден модем FordPass Connect за по-добра свързаност и функции с възможност за свързване на до 10 устройства. Освен това се предлага дистанционно стартиране на двигателя за моделите с автоматична трансмисия, дистанционно заключване и отключване на вратите и локатор на автомобила. За пазарите с движение в лявата лента се предлагат алуминиеви вложки на арматурното табло, топки на скоростния лост, облицовани с кожа и кожени седалки в цвят Ebony, Ceramic или Russet.

Ford ще продължи да произвежда специалните модели Mustang Bullitt за клиентите в Европа и за втора поредна година. Ексклузивният Mustang Bullitt се задвижва от 5,0-литров V8 двигател, усъвършенстван да предоставя 460 к.с. и 529 Нм въртящ момент, като се предлага с възможност за избор на цветове за екстериора между черния Shadow Black и класическия тъмно зелен цвят Dark Highland Green. Уникалните характеристики включват 19-инчови джанти, червени спирачни апарати Brembo, имитираща капачка на резервоара Bullitt, специална черна предна решетка, зелени шевове за стандартните седалки и опционални спортни седалки Recaro, както бяла билярдна топка на скоростния лост. Новият Ford Mustang55 с 5,0-литров V8 двигател и Ford Mustang с 2,3-литров бензинов турбодвигател EcoBoost са достъпни за поръчки от август.

По-рано тази година Ford Mustang отбеляза 55 години от представянето си на 17 април 1964 г. През 2018 г. беше най-продаваното спортно купе в света за четвърта поредна година, с продажби от 113 066 автомобила. Ford продаде 5500 автомобила Mustang в Европа през първата половина на 2019 г., което е ръст от над 5% спрямо същия период на миналата година. Повече от 500 000 автомобила Mustang от шестото поколение са били продадени в цял свят от 2015 г. досега, включително над 48 000 коли са реализирани в Европа.