0

Н а автомобилното изложение в София, което продължава до 20 октомври 2019 г., Ford представя разнообразни модели, основополагащи за развитието на марката. Официална премиера за България и за автосалона правят изцяло новият Ford Focus ST и обновеният флагман Mondeo с хибридно задвижване, както и неподражаемият Ford Mustang GT с мощност 450 к.с. в най-новата си версия. За първи път на изложение в България се показва и новият компактен кросоувър Ford EcoSport.

На автомобилното изложение в София, което продължава до 20 октомври 2019 г., Ford представя разнообразни модели, основополагащи за развитието на марката. Официална премиера за България и за автосалона правят изцяло новият Ford Focus ST и обновеният флагман Mondeo с хибридно задвижване, както и неподражаемият Ford Mustang GT с мощност 450 к.с. в най-новата си версия. За първи път на изложение в България се показва и новият компактен кросоувър Ford EcoSport.

За периода на автосалона, на всеки, който си закупи автомобил Ford в цялата страна, официалният вносител на марката у нас „Мото-Пфое”подарява комплект зимни гуми. Към комплиментите за клиентите на Ford се присъединява и друг подарък – голям семеен уикенд в Банско, при покупка на автомобил от експонатите на марката на автосалона. Цялата моделна гама на Ford е на разположение за тестово шофиране.

Новият Ford Focus ST е ултимативен спортен автомобил, разработен от спортното подразделение Ford Performance, който е култивирал в себе си удобството и практичността на изцяло новия сериен Focus и спортния заряд и емоция за всички любители на моторните спортове с бензин в кръвта. Моделът с пет врати се задвижва от 2,3-литров бензинов турбодвигател EcoBoost, съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия. Максималната му мощност е 280 к.с., а при старт от място ускорението до 100 км/ч отнема 5,7 секунди. Автомобилът предоставя по-бързо ускорение на предавка от предходното поколение Focus RS. Усъвършенствани технологии като система за подпомагане на стартирането Launch Control, засилват динамиката, както от място, така и в движение.

Динамиката на задвижване е оптимизирана с използване на електронен диференциал с ограничено приплъзване и технология за непрекъснат контрол на амортисьорите. Електрическият усилвател на спирачката поддържа абсолютна спирателна мощност. Новият Ford Focus ST се предлага с пет врати и комби, а изцяло новата серия двигатели на Focus ST включва 2,3-литровия бензинов двигател EcoBoost с 280 к.с. и 2,0-литров дизелов двигател EcoBlue със 190 конски сили, така новият модел предоставя до 12% повече мощност и 17% повече въртящ момент в сравнение с предишното поколение Focus ST. Подобренията на задвижването включват електронно управляван диференциал с ограничено приплъзване за автомобили с предно задвижване, изостряне на реакциите на променящите се нива на сцепление, използвайки компютърно задействан контрол.

Изцяло новият Ford Fiesta ST извежда високотехнологичните характеристики на следващото ниво. Ford Fiesta ST предлага емоционално и забавно шофиране с най-отзивчивото и възнаграждаващо изживяване на модела досега, допълнено и с вълнуващ звук от изцяло новият 1,5-литров 3-цилиндров турбодвигател EcoBoost с мощност 200 к.с. Той позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди. Механичният диференциал с ограничено приплъзване подобрява сцеплението при завой. Патентованите векторни пружини за сила поддържат по-рязко включване и отзивчивост. Режимите на шофиране настройват поведението на автомобила според трасето – път или писта, включително има режим с Launch Control за последователни стартове. Подобрената гама от опции и технологии включва нови стилови пакети, SYNC 3 свързаност с 8-инчов сензорен екран и B&O PLAY премиум аудиосистема.

Посетителите на изложението могат да видят и най-продавания спортен автомобил в света - Ford Mustang GT, задвижван от 5,0-литров 8-цилиндров V-образен бензинов двигател с мощност 450 к.с. и 10-степенна автоматична скоростна кутия. Mustang е най-продаваното спортно купе в света и за 2019 г. Два интересни факта доказват, че емблематичният модел е постоянна величина от създаването си до днес - Mustang e най-популярният модел, отбелязван в Instagram с #Mustang, а емблемата на Mustang е сред 10-те, които се радват на непрекъснато производство в продължение на повече от 50 години.

На щанда на Ford е изложен и обновеният флагман на Ford – Mondeo, който идва за да покаже, че марката е реализирала своята цел и е навлязла с пълна мощност в електрификацията. Стилният модел на Ford не за пръв път въвежда елегантни нови детайли за външен и вътрешен дизайн, значителни подобрения на оборудването и още по-модерни технологии в помощ на водача за безпроблемно шофиране и връзка между автомобила и шофьора. Просторният Ford Mondeo Hybrid осигурява диапазон на шофиране и свобода, предлагани от традиционния двигател с вътрешно горене, допълнени от ефективността и усъвършенстването на електрическия мотор. Mondeo Hybrid се задвижва от 2,0-литров бензинов двигател с мощност 187 к.с. и хибридна CVT безстепенна автоматична трансмисия. Мощният, икономичен и изискан 2,0-литров дизелов двигател EcoBlue на Ford и 8-степенната автоматична трансмисия също са представени в обширната гама Mondeo, която включва моделите Titanium, ST-Line и Vignale. Адаптивният круиз контрол, подобрен с функцията Stop & Go, се присъединява към усъвършенствания набор от технологии в помощ на водача, заедно с интелигентния ограничител на скоростта, за по-лесно шофиране по магистрала и в трафик.

Компактният Ford EcoSport предоставя възможност за бързо и практично движение в градска среда, но и за по-екстремно и разнообразно пътуване в почивните дни. EcoSport се предлага във версиите Trend, Business, Titanium и ST-Line. Версията със спортна линия е с 1,0-литров бензинов турбодвигател EcoBoost със 125 к.с. и е натоварен с множество екстри за осигуряване на комфортно шофиране и пълноценно преживяване. Някои от тях са множество електронни системи за безопасност и помощ на водача, спортно окачване, круиз контрол с регулируем ограничител на скоростта, камера за паркиране на заден ход, система за свързаност SYNC 3 и много други. Компактният SUV със спортен дизайн предлага подобрени възможности, по-изискан стил и усъвършенствани технологии. В новия EcoSport за първи път се предлага системата на Ford, наречена Intelligent All Wheel Drive – технология за подобряване на сцеплението на и извън пътя, съчетано с усъвършенстван нов 1,5-литров дизелов двигател EcoBlue, осигуряващ до 125 к.с. и оптимизирани емисии на CO2. Предлага се за първи път и със спортна линия ST-Line, вдъхновена от автомобилите Ford Performance. Динамичният, здрав и изискан външен стил изпъква в 12 смели цвята и с повече възможности за персонализация, включително разширени контрастни, боядисани цветове на покрива. Новият интериор, ориентиран към високите изисквания на клиентите на Ford, предоставя превъзходно изживяване за пътуващите.

За любителите на гамата от кросоувъри и SUV, Ford представя наложилата се на пазара Kuga с дизелов двигател 2.0 TDCi с мощност 150 к.с. и 6-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Великолепната седморка на щанда на Ford е допълнена от новия Focus в оборудване Trend Еdition, подчертан от елегантната бизнес линия на седан. Автомобилът е с 1,0-литровия бензинов турбодвигател EcoBoost със 125 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия.