0

С ветовният гигант Ford разшири гамата от електрифицирани автомобили с изцяло новия модел Kuga Hybrid. Новият самозареждащ се пълен хибрид е способен да измине 1000 км комбиниран автономен пробег на бензин и електричество, като превключва автоматично между бензиновата и чисто електрическата тяга и може да се движи само на електричество между зарежданията с гориво. Всичко това се осъществява без необходимост от включване в електрическата мрежа за зареждане.

Световният гигант Ford разшири гамата от електрифицирани автомобили с изцяло новия модел Kuga Hybrid. Новият самозареждащ се пълен хибрид е способен да измине 1000 км комбиниран автономен пробег на бензин и електричество, като превключва автоматично между бензиновата и чисто електрическата тяга и може да се движи само на електричество между зарежданията с гориво. Всичко това се осъществява без необходимост от включване в електрическата мрежа за зареждане.

Батерията на Ford Kuga Hybrid е с капацитет 1,1 кВтч и се зарежда автоматично, както от 2,5-литровия бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсън, така и чрез регенеративно зареждане при движение или спиране. Съхранената енергия захранва електрически мотор, за да подобри производителността, да поддържа горивната ефективност на бензиновия двигател или да осигури шофиране само на електричество.

Новият Ford Kuga Hybrid осигурява плавно линейно ускорение, като автоматично превключва между чисто електрическа, хибридна и бензинова мощност, подкрепена от преработен контролер на мотор-генератор. Най-новото поколение трансмисия на Ford с разделена мощност е проектирана специално за работа с 2,5-литровия бензинов двигател. С хибридната система ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 9,1 секунди за варианта с предно задвижване. С безшумен старт Kuga Hybrid потегля от място, използвайки само електрическа енергия и предоставя възможност за релаксиращо шофиране в града, както и в зони с непрекъснато тръгване и спиране.

Усъвършенстваният пълен хибрид на новия модел е уникален в гамата Ford Kuga и осигурява максимална ефективност и рафинираност. Чистата електрическа мощност, която не се нуждае от зареждане от външен енергиен източник, се съчетава с дългия автономен пробег от 1000 км. Способността да изминава 1000 км с един резервоар гориво прави Kuga Hybrid убедителна алтернатива на дизеловите двигатели. Осигурявайки комбиниран разход на гориво от 5,4 л/100 км по цикъла WLTP заедно с 54-литров резервоар за гориво, общият пробег на Kuga Hybrid също е повече от 30% по-голям от този на Kuga Plug-In Hybrid с електрически обхват 56 км.

Новият Ford Kuga Hybrid е и първият модел, който опционално комбинира електрифициран механизъм с усъвършенстваната технология за интелигентно задвижване на всички колела. Вариантите, както с предно предаване, така и с интелигентно задвижване на всички колела, подобряват удоволствието от управлението на силовия агрегат с мощност 190 к.с., използвайки симулирана функция за превключване на предавките за разделяне на мощността. За по-голяма ангажираност на водача, технологията е проектирана да подражава на познатите превключвания на скоростите на конвенционалната автоматична скоростна кутия.

Новият Ford Kuga Hybrid предлага атрактивен избор за тези, които желаят електрифициран автомобил, но имат ограничен достъп до решения за външно зареждане у дома или на работното си място, както и за шофьори, желаещи едновременно електрификация и интелигентно задвижване на всички колела. Новият Ford Kuga Hybrid вече се предлага във всички модификации от Titanium до Vignale. Производството на новия хибриден SUV стартира в завода на компанията във Валенсия, Испания, където също се сглобяват и литиево-йонните батерии на модела.