0

Н овият Ford Focus ще бъде оборудван с нова система за разпознаване на дупките по пътищата, която ще направи пътуването по неравни настилки по-комфортно и ще щади окачването на автомобила. Новата функция е част от опционалната система за адаптивни амортисьори и използва 12 много прецизни сензора, които могат да откриват дупките още преди автомобилът да стигне до тях.

Новият Ford Focus ще бъде оборудван с нова система за разпознаване на дупките по пътищата, която ще направи пътуването по неравни настилки по-комфортно и ще щади окачването на автомобила. Новата функция е част от опционалната система за адаптивни амортисьори и използва 12 много прецизни сензора, които могат да откриват дупките още преди автомобилът да стигне до тях.

При движение по лоша настилка електрониката автоматично ще променя настройките на амортисьорите към максимална твърдост. Това ще попречи на колелото да попадне твърде дълбоко в дупката и ще намали силата, с което колелото се връща обратно, като по този начин ще намали риска от повреда на окачването и загуба на контрол върху управлението на автомобила. Във Великобритания за адаптивните амортисьори в новия Ford Focus ще се доплаща 650 паунда.

Четвъртото поколение на Ford Focus беше представено през април тази година. В основата на хечбека и комбито на модела лежи напълно нова модулна платформа C2, създадена от европейските инженери на компанията. В списъка на електронните асистиращи системи влиза адаптивен круиз контрол с възможност за пълно спиране на автомобила и автоматично потегляне, система за следене и поддържане на лентата на движение с разпознаване на пътните знаци, проекционен дисплей и функция за автоматично паркиране.